|
פפריקה
|
|
שם לועזי : Paprika
הפפריקה הוא תבלין יבש טחון, בצבע אדום או כתום עז, המופק מייבוש וטחינה של פלפלים חריפים ומתוקים מהזן הכולל קפסיקום אנום (פלפלת בעברית). מקורו של התבלין בדרום אמריקה שם התגלה על ידי האינדיאנים ילידי המקום, אך כיום הוא נפוץ מאוד בעולם כולו. תבלין הפפריקה פופולרי בדרום אמריקה וארה"ב, ואף בצפון אפריקה והודו, אך שמו נקשר לרוב למטבח ההונגרי שם הוא נחשב לתבלין בסיס (פפריקה משמעו פלפל בהונגרית) במנות דגל כמו עוף פפריקש או גולאש בקר. בארץ אנו מכירים שני סוגי פפריקה. פפריקה חריפה המופקת מטחינת הפלפלים עם הגרגירים והעורקים, ופפריקה מתוקה שמכילה רק את בשר הפרי. מאחר ומדובר בפלפל גנארי שמגיע בצורות שונות ובדרגות חריפות מגוונות, ניתן למצוא בהונגריה למשל שש דרגות חריפות לפפריקה כשהחריפה ביותר מכילה גם תוספת של פלפל קאיין. הפפריקה היא תבלין פופולרי מאוד במטבחים רבים והיא מוסיפה צבע וטעם לתבשילי בשר, ירקות, מרקים גבינות נקניקים ורטבים.
שמות נוספים : פלפלת Capsicum annuum
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|