|
קוסקוס
|
|
שם לועזי : Couscous
הקוסקוס הוא מאכל ממקור ברברי (צפון מערב אפריקה), הנפוץ מאוד במזרח התיכון וצפון אפריקה, ומוצאו בקרתגו שברומא העתיקה. הקוסקוס עשוי מגרגירי סולת שעברו תהליך של אידוי במים עם תבלינים, צופו בקמח, תפחו ויובשו היטב. אפשר למצוא קוסקוס בכמה גדלים בהתאם למקורו ולצורת העיבוד שלו. הכנת הקוסקוס המסורתי בצפון אפריקה נחשבת מורכבת מאוד, והוא מתבשל בתהליך אידוי ממושך בסיר בעל שני חלקים הנקרא קוסקוסייר. בשיטה זו, גרגירי הקוסקוס מונחים בסיר מחורר מעל סיר מרק ומתבשלים לאט תוך אידוי וערבוב. כיום יש גם קוסקוס מסחרי שכל שנדרש על מנת להכינו הוא להוסיף מים רותחים ולהמתין. הקוסקוס נחשב למנה חגיגית בארצות צפון אפריקה ונוהגים להגישו במרק, בסלט או כמנת תוספת בליווי מרק, ירקות או רוטב.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|