שפונדרה
|
|
שם לועזי : Thin Ribs
שפונדרה או קשתית הוא נתח שטוח שמכסה את צלעות הפרה וממוקם מתחת לחזה. זהו נתח בשר סיבי המכיל עצמות והרבה שומן ומתאפיין בטעם בשרי עז. בעולם מחלקים את הנתח לחלקים שונים ושתמשים בהם למטרות שונות. הנתח המוכר ביותר הוא בשר האסאדו הדרום אמריקאי. כשהארגנטינאים אומרים אסאדו הם מתכוונים בעצם לגריל או למנגל, אך כשהם אומרים בשר אסאדו, הם מתכוונים לאותו נתח של צלעות בקר שכאשר חותכים אותו לרוחב, מתקבלת רצועת בשר משובצת בעצמות צלע כמו מחרוזת. את נתחי האסאדו צולים באיטיות משך כמה שעות על חום נמוך בגריל או בפאריז'ה, עד שהבשר מתרכך. בארצות הברית קוראים לצלעות הבקר שורט ריב ומשתמשים בהן בעיקר לבישול קדירה עם או בלי העצמות. את בשר הכרס שמהווה חלק מהשפונדרה ומהפלדה חותכים דק ומכינים ממנו פלנק סטייק. בארץ, אוהבים מאוד את השפונדרה בעיקר בקדירה, היא מהווה מרכיב בלתי נפרד מכל מנת חמין או צ'ולנט ומככבת במתכוני קדרה בבישול איטי. אם אתם הולכים לקצב, בקשו את חלק מספר 9 מחלקי הפרה.
שמות נוספים : קשתית, אסדו,בשר אסאדו, שורט ריבס,Beef Rib Rack,Short ribs
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|