אנצ'ילדה
שם לועזי : Enchilada
מאכל טיפוסי למטבח המקסיקני, עוד אחד משימושים רבים שהמקסיקנים עושים בלחם הטורטייה שלהם. פרוש השם אנצ'ילדה מגיע מהמילה הספרדית Enchilar שפרושו- "להוסיף צ'ילי- או לפלפל". האנצ'ילדה מורכבת מטורטיית תירס או חיטה, שהוטבלה בנוזל ריכוך או שמן, גולגלה עם סוגי מילוי שונים (בשר, יקרות, עוף, דגים), ונאפתה בתנור עם רוטב עגבניות וצ'ילי, ולרוב עם גבינה מפוזרת מעל. אם תרצו, הגרסה המקסיקנית לקנלוני האיטלקי.
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|