גבינת פרמזן
שם לועזי : Parmesan Cheese
גבינת פרמזן או פרמיג'אנו, היא גבינה איטלקית קשה, המיוצרת מחלב בקר, ומקורה בעיר פארמה באיטליה, על כן הצרפתים העניקו לה את שמה - פרמזן. מדובר באחת הגבינות העתיקות ביותר עליהן ידוע לנו, וייצורה החל עוד לפני המאה ה- 13, ונחשב גם היום לסוד שמור. גבינת הפרמזן האמיתית מיוצרת בלעדית במחוז אמיליה רומניה באיטליה, ונושאת תו תקן בשם "פרמז'נו רג'יאנו" Parmigiano Reggiano. מובן שבמדינות רבות מייצרים כיום חיקויים של הגבינה הפופולרית, תחת השם הכולל גבינת פרמזן. הפרמזן המקורית, מיושנת על גבי מדפי עץ בחדרים יישון מיוחדים, ברמות טמפרטורה ולחות קבועות, ונדרשות בין שנה עד שלוש שנים בהן הופכים אותה לפחות פעם בשבוע, בטרם תצא לשוק. בשל המרקם הקשה והטעם העז שלה, הפרמזן משמשת בעיקר כגבינה מגורדת והיא מהווה תוספת למרבית מתכוני הפסטה, כגבינה מוקרמת בקישים ומרקים, וכמרכיב חשוב ברטבים כמו פסטו, אלפרדו ורוטב סלט קיסר.
שמות נוספים : Parmigiano Reggiano
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|