צ'ילי קון קרנה
שם לועזי : Chili con Carne
צ'ילי קון קרנה, (בשר עם צ'ילי) או צ'ילי קון פולו (עוף עם צ'ילי), הוא תבשיל ידוע מהמטבח המקסיקאני, שעבר דרך הגבול למטבח הטקס מקס (טקסאני מקסיקני) בארצות הברית, וקנה שם אחיזה חזקה. משם קצרה היתה הדרך לכבוש את העולם כולו... מדובר בקדרה אחת שבה מתבשלים יחד, בשר או עוף קצוץ, שעועית לבנה וחומה, רוטב עגבניות, פלפלים, שום, כוסברה, כמון ופלפלי צ'ילי, הלפיניו, צ'יפוטלה או דומים. התבשיל הוא תבשיל קדרה, חריף לרוב, ומתאים מאוד לימי החורף החמים, וכארוחה שלמה בסיר.
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|