נשלח בתאריך: 31 מרץ 2012 בשעה 10:08 | | IP רשוּם
|
|
|
|
אתמול בערב קפצתי לביקור בחו"ל (ועוד במאה אחרת...) כן כן, בלי ויזה, בלי טיסות בלי דרכון ובלי מכונת זמן, ועוד הספקתי לחזור כדי לראות את אביבית בר זוהר עולה במדרגות האח הגדול... אז נכון שכול נסיעה לירושלים מרגישה לי קצת כמו חו"ל. ככה
זה אנחנו התל-אביבים, קשה לשכנע אותנו לעזוב את מתחם תל אביב רבתי כשכול
מה שאנו צריכים כבר נמצא במרחק יריקה מהבית, אבל הביקור באמריקן קולוני,
מלון שהוא פנינת בוטיק אוריאנטלית ירושלמית ,פשוט הרגיש כמו קפיצה לארץ
אחרת. אשכרה הרגשתי שקפצתי היישר להרמון של הכליף במרוקו הקולוניאלית של
המאה ה- 19...ואהבתי את זה- מאוד.
כשאריאלה פיקסלר אלון מ"בישול וחיים בקצב הסלסה" וטל מרום
ממרום תקשורת מזמינות לאירוע, אני אף פעם לא מסרבת. ויש לי סיבה. אריאלה
היא חברה יקרה שחלקכם בוודאי מכירים. הבלוג שלה בו היא פורסת את החיים שלה
בלי להסתיר דבר, התמודדות עם סרטן, פעילות עם ילדים חולים ובעיקר בישולים
לא מהעולם הזה - הוא אחד האהובים עלי ברשת. וטל מ"מרום תקשורת" – שפתחה
משרד יח"צ אחרי שנים ארוכות בעיריית ירושלים ובכנסת, והיום יכולה להרשות
לעצמה לבחור את הלקוחות בפינצטה, מה שמבטיח שלכול אירוע שהיא מזמינה, כדאי
מאוד להגיע.... אז נענתי לקריאה ואיתי
קבוצה קטנה אך נבחרת של בעלי אתרים/בלוגים שכללה את חברותי הטובות מיה שטרן
(שוקולד) ושונית וייס לצד חברות חדשות כמו רומי דיין שמאי וסילבי קליפא,
שכותבות בלוגים לצרכנות. האמת היא שזה הרגיש יותר כמו ארוחת ערב עם חברות טובות מאשר אירוע – אבל איזו ארוחה... אני עדיין מלקקת את האצבעות. מזל שהגענו רעבות מאוד... אז קצת על המלון – ולמה שווה לכם לשקול ביקור בקרוב בעברי
כמנהלת משאבי אנוש של אחת מחברות ההיטאק הגדולות במשק, יצא לי לבקר בלא
מעט מלונות ברחבי הארץ. אמריקן קולוני - לא היה אחד מהם. עד לא מזמן, מעט
מאוד ישראלים מחוץ לירושלים בכלל שמעו עליו. המלון
שנמצא בלב העיר –במרחק הליכה מהעיר העתיקה, נחשב לאחד המלונות הוותיקים
ביותר בעיר ומתהדר בעיצוב ערבי אותנטי יוקרתי במיוחד ובמסורת מפוארת של 120
שנות שירות ואיכות. מלון אמריקן קולוני -ירושלים - 27/3/2012
אריאלה היפה עם השף של ערבסק- דויד
מבנה
המלון הוא אחד היפים שראיתי ולא פלא - הוא שימש בעבר כארמונו המפואר של
הפאשה בירושלים, ומתיחד בקשתות ערביות מקוריות, ריהוט אוריינטלי מהמם שתואם
את האוירה, פטיו מרהיב, גנים יוקרתיים ומספר מסעדות כמו מסעדת ערבסק (בה
גם סעדנו), מסעדת ואל המשקיפה על הברכה היפיפיה, בר המרתף האינטימי
שמאופיין באוירה מזרחית של המאה ה-19, בר קיץ מהמם ביופיו וקפה טרסה המשקיף
על כניסת המלון וטרסת החנויות. למרות שאולי לא הרבה ישראלים ביקרו בו, הוא ידוע ברחבי העולם ושייך לרשת The Leading Hotels of the World
היוקרתית, המחייבת עמידה בסטנדרטים בין לאומיים קפדניים, ועל קיר
הסלברטיס שנמצא בכניסה תוכלו לראות שמות כמו רוברט דה נירו, ריצ'ארד גיר,
אומה טורמן ובוב דילן לצד ידוענים כמו וינסטון צ'רצ'יל, טוני בלייר, שמעון
פרס וג'ורג'יו ארמאני. מנכל"ל המלון השוויצרי תומאס ברונטלי עם טל ממרום תקשורת וסילבי כליפא המנכ"ל
השוויצרי החדש של המלון - תומאס ברונטלי, החליט שהגיע הזמן להכיר את המלון
גם לציבור המקומי, ובמסגרת זו, תוכלו להינות בחודשי החורף, ממבצע ייחודי
של 1,200 ₪ לחדר על בסיס BB, כולל בסופ"ש (על בסיס מקום פנוי). בנוסף, הוא החליף ושדרג את התפריט במסעדת ערבסק הידועה והכניס מגוון מנות אוריאנטליות שתואמות את הדרישה של תיירות היוקרה במקום. אז אחרי סיור קצר במלון שהוא באמת אחד היפים שראיתי, פנינו לארוחה במסעדת ערבסק.
המנות
הראשונות לא הפסיקו להגיע וכללו מבחר מדהים מהים האויר והיבשה. היו שם
פנינות בין לאומיות כמו קרפצ'יו פילה בקר שתובל במדוייק והגיע עם פירורי
פרמזן שנתנו עקיצה בלשון, קרפצ'יו טונה אדומה מעולה וגרבלקס (סלמון כבוש)
עם ארטישוק ירושלמי במרינדה. הסלמון היה מצויין אם כי הארטישוקים לא בושלו
דיים. לצידם הוגשה גם מנת דגל מקומית -
שרימפס בציפוי פלאפל עם טבולה ומפטול עם רוטב חמוץ מתוק, נתחי פרשוטו
פריכים וטעימים על קרפציו סלק ועוד מבחר של מנות מהאוריינט כמו ספיחה
(מאפים ממולאים בבשר טחון), קובה נייה שהיה מעולה, סיגרים מרוקאים מצוינים
ומאזה ים תיכונית עשויה לעילה עם סלט טחינה, כרובית חצילים וחומוס. קרפצ'יו פילה בקר ופיתה עם ספיחה, סיגרים וקובה נייה
קרפצ'יו טונה אדומה ומאזה אוריאנטלי
שרימפס בציפוי פלאפל עם רוטב חמוץ מתוק
המנות
העיקריות היו גם הן לא פחות מרשימות וכללו צלי כתף טלה בבישול ארוך עם
עשבי תיבול וירקות שורש שפשוט נמס בפה, טאגי'ין דגים מהביל עם דניס וסלמון
, סטייק סלמון עשוי היטב, מנת שישליק או שיש טהוק יפיפיה עם צלעות טלה
בשום, שיפודים וקבבונים ארומטיים על פיתה עירקית, סטייק פילה עשוי בול
שנגמר תוך שתי דקות, ומנת הדגל של הערב מבחינתי - חזה אווז עם ניחוח מיושן
שנצלה ברמה מושלמת והשאיר לי טעם של עוד... צלחת צלעות כבש, קבבונים ושיש טהוק על פיתה עירקית, וטאג'ין דגים מזרחי
המנה המנצחת בעיני - חזה אווז במרינדה
וכמובן המנות האחרונות שבשבילן נהוג לפתוח קיבה נפרדת... הייתה
שם עוגת שוקולד חמה שהתפרקה בפה, מוס פסיפלורה עדין עם סורבה אננס שפחות
אהבתי, מבחר קינוחים מזרחיים כמו בקלווה עם פיסטוק וטעימת פודינג סולת עם
סירופ מתוק (מעולה!) ופאי תפוחים עם גלידת וניל (שלא טעמתי כי הייתי
מלאה)... בקיצור,
אם
אתם מתכננים איזו חופשה בעיר הקודש או אפילו סתם ארוחה רומנטית יוקרתית,
יותר ממולץ לנסות את המלון הזה. נוף מהמם, אוירה של חו"ל במרחק הליכה מהעיר
העתיקה ואיזה אוכל... לא תצטערו...
מלון אמריקן קולוני- לואי ונסן 1 ירושלים - 02-6279707
|