rotev ניהול פורום
הצטרף / הצטרפה: 01 אוקטובר 2003
משתמש: מנותק/ת הודעות: 230
|
נשלח בתאריך: 06 ספטמבר 2012 בשעה 4:40 | | IP רשוּם
|
|
|
|
|
|
מרכיבים :
|
• 4 ביצים גדולות
• 3/4 כוס קמח
• 1/2 כוס סוכר
• 120 גר' שוקולד מריר משובח
• 2 כפות קורנפלור
• 2 כפות סוכר
• קורט מלח
• 450 מ"ל שמנת מתוקה קרה (מהמקרר)
• 2 כפות אבקת סוכר
• 2 כפיות תמצית וניל
• 1 קופסת שימורי דובדבנים מתוקים
•
1 חבילות שוקולד מריר לקישוט
•
חמאה לשימון התבנית
|
אופן ההכנה :
|
• מפרידים את הביצים לשני כלים נפרדים.
•
מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר עד שנוצרת בלילה בהירה (5 דקות).
•
בנתיים ממיסים את השוקולד בתוך בן מרי או במיקרו. (מכניסים ל-30 שניות מוציאים ומערבבים וחוזר חלילה עד שכול השוקולד נמס).
•
מוסיפים את השוקולד המומס לתוך קציפת החלמונים לאט לאט תוך ערבוב כדי להשוות טמפרטורות,וכדי שהביצים לא יתבשלו.
•
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח.
•
כשהקצף מתחיל להתייצב מוסיפים 2 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף אחיד וקשה.
•
בכלי נפרד מנפים יחד את הקמח והקורנפלור.
•
מניחים את קערת השוקולד במרכז ומתחילים להוסיף לה בהדרגה כף מקצף הביצים וכף מתערובת הקמח והקורנפלור.
•
מקפלים את כול הקצף והקמח לתוך השוקולד בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
•
מורחים תבנית פיירקס של 35X23 בחמאה ומניחים מעליה נייר אפייה.
•
מורחים עוד חמאה גם על נייר האפייה ושופכים פנימה את הבלילה.
•
אופים את העוגה (המכונה ג'נואז) בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 25 דקות.
•
כשהשכבה העליונה מתקשה מעט העוגה מוכנה ואפשר להעביר אותה עם הנייר מחוץ לתבנית כדי שתצטנן.
•
שימו לב שהעוגה אינה תופחת אלא נשארת דקה גם כשהיא מוכנה.
•
בנתיים מכינים את הקצפת. ההמלצה היא שהשמנת המתוקה, הכלי שבו היא נמצאת
ואפילו מוטות ההקצפה במיקסר ישהו כמה שעות במקרר כדי לקבל קצפת קשה.
•
מוסיפים לשמנת המתוקה תמצית וניל אבקת סוכר ומקציפים עד שהקצפת קשה.
•
מכסים את הקצפת בניילון נצמד ומשאירים אותה במקרר.
•
בנתיים לוקחים את חפיסת השוקולד המריר ומגלפים ממנו סילסולי שוקולד בעזרת קולף ירקות פשוט.
•
מפרידים את הדובדבנים מהנוזל בו הם הושרו ומניחים את הנוזל בצד.
•
חותכים את הדובדבנים לחתיכות קטנות ומשאירים כמה דובדבנים שלמים לקישוט.
•
ליצירת עוגות אישיות, לוקחים כוס וחותכים מהעוגה עיגולים אישיים (לא חובה).
•
ליצירת העוגות האישיות:מניחים עיגול של עוגה על משטח העבודה ומושחים אותו עם מברשת בנוזל הדובדבים.
•
אם אין מספיק נוזל, ממיסים מעט ריבת דובדבנים במים חמים ומושחים את הנוזל על העוגה.
•
מניחים על העיגול הרטוב מעט קצפת וקצת דובדנים קצוצים ומניחים מעל עוד עיגול עוגה.
•
מושחים את העיגול בעוד מנוזל הדובדבנים ושמים מעל עוד שכבת קצפת ומעט דובדבנים קצוצים.
•
סוגרים את העוגה עם עיגול שוקולד שלישי ומושחים גם אותו בנוזל.
•
מצפים את העוגה עם קצפת מכול הצדדים ומגלגלים אותה בתוך תלתלי השוקולד.
•
לקישוט: מניחים את העוגה האישית על משטח ובעזרת מזלף עם קצפת יוצרים מעליה עיגולים יפים.
•
מקשטים כול עוגה בדובדבן שלם.
•
מצננים את העוגות במקרר משך 4 שעות לפני הגשה.
•
משאריות העוגה ניתן להכין עוגה בכוס: מפוררים את העוגה בתחתית הכוס, שמים מעל שכבת קצפת, נוזל דובדבנים ודובדבנים קצוצים.
•
מערימים שכבות בכוס ומסיימים בקישוט דובדבן ושבבי שוקולד.
•
מגישים את העוגה קרה.
•
בתאבון. |
נערך על ידי rotev - 06 ספטמבר 2012 בשעה 4:41
|