פורום בישול




רוטב מתכונים - לדף הראשי     מאכלים לשבועות 2016

  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות

פורום בישול מתכונים ועוד.....
 פורום בישול : פורום בישול מתכונים ועוד.....
נושא

נושא: עוגת היער השחור

שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אורח
אורח
אורח


הצטרף / הצטרפה: 01 אוקטובר 2003
משתמש: אונליין
הודעות: -32
נשלח בתאריך: 05 ספטמבר 2012 בשעה 10:05 | IP רשוּם
ציטוט אורח

היי

אני מחפשת מתכון של עוגת היער השחור
האם מישהו יכול להפנות אותי למתכון טוב?



תודה!


נערך על ידי rotev - 06 ספטמבר 2012 בשעה 4:39
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של אורח חפש הודעות אחרות של אורח
 
rotev
ניהול פורום
ניהול פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 01 אוקטובר 2003
משתמש: מנותק/ת
הודעות: 230
נשלח בתאריך: 06 ספטמבר 2012 בשעה 4:40 | IP רשוּם
ציטוט rotev

עוגת היער השחור

איך מכינים עוגת היער השחור - מרכיבים ואופן הכנה


מרכיבים :
• 4 ביצים גדולות
• 3/4 כוס קמח
• 1/2 כוס סוכר
• 120 גר' שוקולד מריר משובח
• 2 כפות קורנפלור
• 2 כפות סוכר
• קורט מלח
• 450 מ"ל שמנת מתוקה קרה (מהמקרר)
• 2 כפות אבקת סוכר
• 2 כפיות תמצית וניל
• 1 קופסת שימורי דובדבנים מתוקים
• 1 חבילות שוקולד מריר לקישוט
• חמאה לשימון התבנית
אופן ההכנה :
• מפרידים את הביצים לשני כלים נפרדים.
• מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר עד שנוצרת בלילה בהירה (5 דקות).
• בנתיים ממיסים את השוקולד בתוך בן מרי או במיקרו. (מכניסים ל-30 שניות מוציאים ומערבבים וחוזר חלילה עד שכול השוקולד נמס).
• מוסיפים את השוקולד המומס לתוך קציפת החלמונים לאט לאט תוך ערבוב כדי להשוות טמפרטורות,וכדי שהביצים לא יתבשלו.
• בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח.
• כשהקצף מתחיל להתייצב מוסיפים 2 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף אחיד וקשה.
• בכלי נפרד מנפים יחד את הקמח והקורנפלור.
• מניחים את קערת השוקולד במרכז ומתחילים להוסיף לה בהדרגה כף מקצף הביצים וכף מתערובת הקמח והקורנפלור.
• מקפלים את כול הקצף והקמח לתוך השוקולד בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• מורחים תבנית פיירקס של 35X23 בחמאה ומניחים מעליה נייר אפייה.
• מורחים עוד חמאה גם על נייר האפייה ושופכים פנימה את הבלילה.
• אופים את העוגה (המכונה ג'נואז) בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 25 דקות.
• כשהשכבה העליונה מתקשה מעט העוגה מוכנה ואפשר להעביר אותה עם הנייר מחוץ לתבנית כדי שתצטנן.
• שימו לב שהעוגה אינה תופחת אלא נשארת דקה גם כשהיא מוכנה.
• בנתיים מכינים את הקצפת. ההמלצה היא שהשמנת המתוקה, הכלי שבו היא נמצאת ואפילו מוטות ההקצפה במיקסר ישהו כמה שעות במקרר כדי לקבל קצפת קשה.
• מוסיפים לשמנת המתוקה תמצית וניל אבקת סוכר ומקציפים עד שהקצפת קשה.
• מכסים את הקצפת בניילון נצמד ומשאירים אותה במקרר.
• בנתיים לוקחים את חפיסת השוקולד המריר ומגלפים ממנו סילסולי שוקולד בעזרת קולף ירקות פשוט.
• מפרידים את הדובדבנים מהנוזל בו הם הושרו ומניחים את הנוזל בצד.
• חותכים את הדובדבנים לחתיכות קטנות ומשאירים כמה דובדבנים שלמים לקישוט.
• ליצירת עוגות אישיות, לוקחים כוס וחותכים מהעוגה עיגולים אישיים (לא חובה).
• ליצירת העוגות האישיות:מניחים עיגול של עוגה על משטח העבודה ומושחים אותו עם מברשת בנוזל הדובדבים.
• אם אין מספיק נוזל, ממיסים מעט ריבת דובדבנים במים חמים ומושחים את הנוזל על העוגה.
• מניחים על העיגול הרטוב מעט קצפת וקצת דובדנים קצוצים ומניחים מעל עוד עיגול עוגה.
• מושחים את העיגול בעוד מנוזל הדובדבנים ושמים מעל עוד שכבת קצפת ומעט דובדבנים קצוצים.
• סוגרים את העוגה עם עיגול שוקולד שלישי ומושחים גם אותו בנוזל.
• מצפים את העוגה עם קצפת מכול הצדדים ומגלגלים אותה בתוך תלתלי השוקולד.
• לקישוט: מניחים את העוגה האישית על משטח ובעזרת מזלף עם קצפת יוצרים מעליה עיגולים יפים.
• מקשטים כול עוגה בדובדבן שלם.
• מצננים את העוגות במקרר משך 4 שעות לפני הגשה.
• משאריות העוגה ניתן להכין עוגה בכוס: מפוררים את העוגה בתחתית הכוס, שמים מעל שכבת קצפת, נוזל דובדבנים ודובדבנים קצוצים.
• מערימים שכבות בכוס ומסיימים בקישוט דובדבן ושבבי שוקולד.
• מגישים את העוגה קרה.
• בתאבון.


נערך על ידי rotev - 06 ספטמבר 2012 בשעה 4:41
חזרה לתחילת העמוד הצג את כרטיס החבר של rotev חפש הודעות אחרות של rotev בקר בדף הבית של rotev
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם להתחבר
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה


Web Wiz Heb - מערכת פורומים בעברית גרסה 1.25
תרגום עברי באדיבות K קידום אתרים
Powered by Web Wiz Forums version 7.96
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide


העמוד הזה נוצר וחושב תוך 0.0625 שניות.



Rotev רוטב   מתכונים דיאטטים   מתכוני סלטים   מתכוני ירקות   מתכוני דגים   מתכוני קינוחים   מתכוני רטבים   מתכוני עוף   מתכונים לשבועות   מתכונים לראש השנה   מתכונים לפסח
פורום בישול   מתכונים לחג   מתכונים קלים להכנה   מדריך אוכל ובישול   מדריך אתרי בישול   מדריך מסעדות   טיפים לבישול   מילון אוכל   רוטב בתפוז   מתכונים בפייסבוק