|
|
לאטקס - לביבות תפוחי אדמה |
מרכיבים :
|
4 תפוחי אדמה גדולים (בערך קילו)
1 ביצה
2 כפות קמח רגיל או קמח מצה
1 בצל בינוני
1 כף מיץ לימון סחוט
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל גרוס
1 כף פטרוזיליה קצוצה או שמיר
3 כפות שמן לבישול
|
|
אופן הכנה :
|
• מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בפומפיה גסה יחד עם בצל בינוני.
•
סוחטים את תפוחי האדמה והבצל עם הידים כדי להוציא כמה שיותר נוזל.
•
מעבירים את תפוחי האדמה והבצל הסחוטים לקערה רחבה.
•
מוסיפים ביצה, 2 כפות קמח, 1/2 כפית אבקת אפייה, כף פטרוזיליה או שמיר, כף מיץ לימון, 1/2 כפית מלח ו- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה.
•
מערבבים את כל החומרים היטב.
•
מחממים מחבת עם 3 כפות שמן על אש בינונית עד לרתיחה.
•
יוצרים עם כף גדושה, לביבות (לאטקס) ומניחים על המחבת.
•
משטחים את הלביבות עם הכף, עד שמתקבלת לביבה שטוחה.
•
מטגנים את הלביבות כ- 3-5 דקות מכל צד עד השחמה.
•
מוציאים את הלביבות מהמחבת לנייר סופג.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|