|
|
לביבות תפוחי אדמה |
מרכיבים :
|
1 קילו תפוחי אדמה אדומים קלופים
1/2 בצל לבן
3 כפות קמח
2 ביצים גדולות
1/2 כפית פלפל שחור
קורט פלפל קאיין
1 כפית מלח
שמן צמחי לטיגון
להגשה: כמה פרוסות סלמון מעושן
4 כפות שמנת חמוצה
|
1/4 כוס שמיר קצוץ
|
אופן הכנה :
|
• מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה אל תוך קערת מים קרים מאוד (מהמקרר).
•
מגרדים אל תוך הקערה גם חצי בצל, ומניחים להם לנוח כ-20 דקות.
•
בקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצים, ומוסיפים להן קמח, פלפל שחור, פלפל קאיין ומלח. מערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה.
•
מסננים את הבצל ותפוחי האדמה היטב מכל שאריות המים.
•
יש חשיבות גדולה לכך שלא יהיו נוזלים בטיגון לכן סוחטים היטב, אגרוף אחר אגרוף ואף מספיגים במגבת.
•
כשתפוחי האדמה והבצל, יבשים עד כמה שניתן, מוסיפים להם את תערובת הביצה והקמח ומערבבים היטב.
•
מכסים את הבלילה בניילון נצמד על מנת שלא תשחיר בזמן הטיגון.
•
מחממים מחבת טפלון עם סנטימטר של שמן, וכשהשמן חם מניחים עליו עם הכף לביבה ראשונה.
•
משטחים את הלביבה עם תרווד, ומטגנים בערך 5 דקות מכל צד על חום בינוני, על מנת שגם המרכז של הלביבה יהיה מוכן.
•
אחרי שמטגנים לביבה ראשונה, ניתן לבדוק תיבול ואם חסר להוסיף לבלילה מלח או פלפל.
•
מטגנים באותה צורה את כל הלביבות, ומוציאים אותן לאחר הטיגון לנייר סופג.
•
מגישים את הלביבות חמות עם פרוסת סלמון מעושן, כדור שמנת חמוצה ועיטור עלי שמיר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|