חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
עוף עם תפוחי אדמה בתנור
1 עוף בינוני חתוך ל-8
גרידת קליפת לימון מלימון אחד
3 כפות לימון כבוש קצוץ
8 תפוחי אדמה בינונים
2 בטטות
2 גזרים
1 גבעול שום צעיר או כרישה
5 גבעולי טימין
5 שיני שום
1/4 כוס יין לבן
1/4 כוס שמן זית
• מלח ופלפל
• שוטפים אח חלקי העוף ומנגבים היטב.
• מוסיפים ללימון הכבוש 4 כפות מים, ואת גרידת קליפת הלימון.
• מוסיפים גם מלח ים ופלפל שחור גרוס לפי טעם, ומערבבים היטב.
• מצפים את כל נתחי העוף במרינדה ומחדירים אותה גם מתחת לעור העוף.
• משרים את העוף לשעתיים במקרר.
• חותכים את תפוחי האדמה, הבטטה והגזר לחתיכות גדולות (עם הקליפה).
• חותכים את גבעול השום או את הכרישה לעיגולים.
• מסדרים את הירקות על תבנית עמוקה, אפשר גם להוסיף שורש שומר, ארטישוק ירושלמי, שורש לפת או ירקות שורש אחרים האהובים עליכם.
• מוציאים את העוף מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר משך כשעה.
• מסדרים את העוף על הירקות ומפזרים מעליו את שארית המרינדה.
• מסדרים מעל העוף כמה שיני שום שלמות לא קלופות וכמה גבעולי טימין.
• מזלפים מעל הכל שמן זית (בערך 3 כפות) ויין לבן.
• מצפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך 40 דקות.
• אחרי 40 דקות, מוציאים את העוף מהתנור והופכים את נתחי העוף.
• מכניסים את העוף חזרה לתנור ללא נייר הכסף, למשך עוד 30 דקות.
• כ-15 דקות לפני גמר הצלייה, מעלים את התנור ל-200 מעלות.
• מוציאים את העוף ומגישים עם הרוטב והירקות.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים