חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
ספגטי בולונז
500 גר' בשר טחון
1 חבילת ספגטי מחיטה מלאה
5-6 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים דק
2 גזרים קלופים וקצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 עגבניות קלופות
3 שיני שום קצוצות
קופסא אחת קטנה של רסק עגבניות
כוס יין לבן יבש
1 כפית אורגנו יבש
• 1 עלה דפנה
• 3 כפות עלי בזיליקום טרי קצוצים דק
• מלח ופלפל
•מרתיחים מים בסיר, חורצים בקצה של כל עגבניה איקס עם סכין וחולטים את העגבניות במים הרותחים משך כ-3 דקות.
• מצננים את העגבניות תחת מים קרים, קולפים אותן וחותכים לקוביות קטנות.
• במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן זית ומאדים את הבצל הקצוץ על אש בינונית משך כ-10 דקות.
• מוסיפים למחבת את הגזר הסלרי והשום ומטגנים עוד 5 דקות.
• מעבירים את הירקות המטוגנים לסיר כבד.
• מחזירים את המחבת בה טיגנו את הירקות לאש ומוסיפים לתוכה כף שמן.
• מגבירים לאש גבוהה, מוסיפים את הבשר הטחון תוך כדי מעיכה במזלג ומבשלים עד שהבשר מאבד את צבעו כ-5 דקות.
• מוסיפים לבשר את רסק העגבניות והיין, ומבשלים עד ספיגתם בבשר, תוך ערבוב אקראי, משך כ- 3 דקות.
• אחרי כמה דקות בערך, מעבירים את הבשר לתוך הסיר עם הירקות.
• מוסיפים את קוביות העגבניות, מתבלים במלח ופלפל, אורגנו ועלה דפנה.
• מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי על אש קטנה תוך כדי ערבוב מדי פעם, ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים.
• לפני שרוטב הבולונז מוכן, מכינים את הפסטה: מרתיחים סיר גדול עם מים עם מלח.
• כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-8 דקות.
• מסננים את הפסטה ללא שטיפה ומוסיפים אותה לתוך הרוטב.
• מבשלים את הפסטה עם הבולונז כמה דקות בכדי לאחד את הטעמים.
• טועמים ומתקנים תיבול.
• מגישים את הספגטי בולונז עם בזיליקום קצוץ מעל.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים