חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
ניוקי
1.5 קילו תפוחי אדמה אדומים (תפוח אדמה דזירה)
1 כפית גדושה מלח
1 ביצה טרופה
4 כפיות מלח לבישול הניוקי
בין 3/4 -כוס עד כוס וחצי קמח
• מנקים את תפוחי האדמה ועוטפים אותם (עם הקליפה) בנייר כסף.
• מכניסים את תפוחי האדמה לתנור בחום של 200 מעלות משך 50 דקות או יותר, עד לריכוך מלא.
• מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מצננים מעט ומקלפים.
• מועכים את תפוחי האדמה לפירה דק.
• מוסיפים מלח וביצה ומערבבים היטב.
• מתחילים להוסיף קמח, כף אחר כף תוך לישת הבצק עד שמקבלים מרקם של בצק אחיד, לא דביק אך "קליל".
• לשים את הבצק היטב, חותכים אותו לחתיכות ויוצרים גלילי בצק בקוטר של 1/2 שקל (בערך).
• חותכים את הגלילים לחתיכות קטנות באורך סנטימטר עד שניים.
• יוצרים בעזרת המזלג, דוגמא של פסים על כל ניוקי (לא חובה).
• מסדרים את הניוקי המוכנים על מגש מקומח).
• מרתיחים מים עם 4 כפיות מלח בסיר גדול (לפחות 4 ליטר).
• יש חשיבות לגודל הסיר וכמות המים, כדי שהכנסת הניוקי לא תוריד את הרתיחה.
• מכניסים למים הרותחים כמות לא גדולה של ניוקי (בערך רבע מגש).
• כשהניוקי צפים על המים, ממתינים עוד דקה והם מוכנים.
• מוציאים את הניוקי מהמים עם כף מחוררת.
• מסדרים את הניוקי בתבנית ושופכים עליהם רוטב לבחירתכם.
• ניתן גם להקרים את הניוקי עם הרוטב וגבינת פרמזן בתנור משך 10 דקות.
• מגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים