|
|
אורז עם בשר קצוץ |
מרכיבים :
|
300 גר' בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
3 בצל ירוק קצוץ דק
1 צרור שמיר קצוץ
1 צרור כוסברה קצוצה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה עם גבעולים
4 כפות שמן זית
3 כוסות אורז פרסי
מלח ופלפל
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר בינוני עם כמה כפות שמן זית, על אש בינונית.
•
מטגנים את הבצל עם חצי כפית מלח גס, עד שהוא זהוב, כ- 2-3 דקות.
•
ומוסיפים למחבת את הבשר הקצוץ.
•
מטגנים את הבשר ומפוררים עם המזלג עד שהוא משחים כולו (בערך 5 דקות).
•
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, אפשר להוסיף גם 1/2 כפית כמון.
•
מוסיפים את השמיר הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ומערבבים 2 דקות כדי להוציא את הטעם העז של עשבי התיבול.
•
מוסיפים את האורז הפרסי ואת יתרת השמן ומערבבים.
•
מוסיפים מים רותחים עד גובה של 3 סנטימטר מעל האורז (בערך 5 כוסות), ומביאים לרתיחה.
•
מכסים את הסיר ומורידים ללהבה הקטנה ביותר.
•
מבשלים 20 עד 30 דקות עם מכסה סגור.
•
מכבים את האש ומניחים לאורז לנוח עוד 10 דקות.
•
פותחים את הסיר ומפרידים את האורז והבשר עם מזלג.
•
מגישים בעיטור של עשבי תיבול טריים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|