|
|
מיונז |
מרכיבים :
|
2 חלמונים
1 ביצה
1 כף מיץ לימון סחוט
1 כפית חרדל דיז'ון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כוס שמן זית
1 כוס שמן קנולה
|
|
אופן הכנה :
|
•שמים במעבד (פוד פרוססור) את הביצה והחלמונים, מיץ לימון, חרדל מלח ופלפל.
•
ניתן גם להוסיף תבלינים או עשבי תיבול לבחירתכם.
•
מעבדים כמה דקות עד שמתקבל מרקם חלק.
•
מוסיפים זילוף שמן זית תוך כדי עיבוד וממתינים חצי דקה.
•
כשהמיונז מתחיל להתגבש ממשיכים להוסיף תוך עיבוד, זילוף דק של שמן זית ואחריו את שמן הקנולה.
•
קחו את הזמן, חשוב שהמזיגה תהיה איטית כדי שהמיונז יוכל להתגבש.
•
אם המיונז מתקשה מידי, אין צורך להשתמש בכל השמן.
•
למיונז דליל יותר, אפשר להוסיף עוד מיץ לימון או חומץ תפוחים.
•
כשמסיימים לזלף את השמן בודקים את המרקם ואת הטעם.(לאחר שהמיונז מתקשה, יש להפסיק את העיבוד אחרת הוא יתפרק ויעשה נוזלי מחדש).
•
מתקנים טעם ומעבירים לצנצנת אטומה.
•
מיונז ביתי נשמר בין 3 ל-5 ימים במקרר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|