|
|
עוגת תפוז ושקדים |
מרכיבים :
|
3 ביצים גדולות
150 גר' סוכר
גרדת קליפת תפוז מתפוז אחד
1/3 כוס מיץ תפוזים טרי
1/3 כוס שמן קנולה
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים את 3 ביצים בטמפרטורת החדר במיקסר עם 3/4 כוס (150 גר') סוכר ומקציפים משך כ-5 דקות.
•
מוציאים את קערת המיקסר ומוסיפים גרדת קליפת תפוז, 1/3 כוס מיץ תפוזים ו-1/3 כוס שמן קנולה.
•
מוסיפים גם 300 גר' שקדים טחונים וממערבבים בתנועות מעטפת כדי לא לשבור את הקצף.
•
משמנים היטב תבנית קוגלהוף בקוטר 22 סנטימטר (עם חור במרכז), או תבנית רגילה בקוטר 24 סנטימטר.
•
שופכים פנימה את הבלילה ומזיזים מעט את התבנית על השולחן, כדי לקבל גובה אחיד לעוגה.
•
אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 40 עד 45 דקות.
•
בודקים עם קיסם האם העוגה מוכנה, (הקיסם צריך לצאת יבש).
•
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין משך כמה שעות.
•
מעבירים סכין מסביב לעוגה, והופכים אותה על גבי צלחת ההגשה.
•
בוזקים מעל אבקת סוכר, ומגישים.
•
בתאבון
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|