|
|
רוטב בורדולז צרפתי |
מרכיבים :
|
1 כפית טימין טרי קצוץ
1 עלה דפנה
6 זרעי פלפל שחור או פלפל ורוד שבורים גס
1 כוס יין אדום באיכות טובה
950 מ"ל ציר עגל מרוכז
60 גר' חמאה
1/2 כפית מח עצם
מלח
|
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים בסיר קטן את בצלי השאלוט, טימין, עלי דפנה, שברי פלפל ויין אדום.
•
מערבבים היטב על אש קטנה ומצמצמים עד שנותרת רק רבע מכל הכמות.
•
מוסיפים ציר עגל מרוכז (דמי-גלאס) וממשיכים לבשל עוד 20 עד 25 דקות.
•
כשהרוטב מוכן, מסירים אותו מהאש ומוסיפים חמאה.
•
מערבבים היטב ומסננים את הרוטב במסננת דקה.
•
מרתיחים את מח העצם במים רותחים עם כפית מלח משך כ- 30 דקות.
•
מסננים את המים ממח העצם, קוצצים את המח המבושל היטב ומוסיפים לרוטב.
•
מגישים עם סטייק עסיסי.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|