|
|
עוגיות תמרים עירקיות |
מרכיבים :
|
50 גר' שמרים
1 קג' קמח לבן
1 חבילת מרגרינה (200 גר')
3 חלמונים
3 כפות שמן קנולה
1-1.5 כוסות מים פושרים
1/2 כוס סוכר
450 גר' ממרח תמרים או חבילת תמרים בואקום
שומשום לציפוי
|
|
אופן הכנה :
|
• ממיסים את המרגרינה בסיר קטן.
•
מכניסים לקערה את הקמח ושופכים עליו את המרגרינה המומסת.
•
מוסיפים שני חלמונים, 50 גר' שמרים מומסים ב-1/2 כוס מים פושרים, 3 כפות שמן, ו-1/2 כוס סוכר ומתחילים ללוש.
•
מוסיפים מעט מים (בין כוס ל-1/2 כוס) ולשים עוד עד שמתקבל בצק אחיד.
•
מצפים את הבצק בקמח, מכסים את הקערה עם מגבת ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים כ- 30 דקות.
•
אחרי 30 דקות, לשים את הבצק עוד 5 דקות ברציפות כדי להוציא את האויר.
•
מחזירים את הבצק מכוסה בבד למקום חמים לעוד שעה וחצי תפיחה.
•
לוקחים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים לכדורים קטנים בגודל כדור פינג-פונג.
•
בכל כדור יוצרים גומא, ממלאים בממרח תמרים. סוגרים שוב לצורת כדור ומרדדים לעיגול בעבע.
•
משטחים את כדור הבצק עם התמרים לעיגול שטוח עם מערוך (כמו פיתה קטנה) ומחוררים מלמעלה עם מזלג כדי שהאויר יצא.
•
חשוב לחורר עד שמגיעים לממרח התמרים.
•
מורחים כל עוגית תמרים בחלבון ביצה ובוזקים מעל שומשום.
•
מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה במרחקים גדולים אחת מהשניה כדי לאפשר מקום לתפיחה בתנור.
•
מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות או עד שמזהיב.
•
מוציאים מהתנור ומצננים.
•
מגישים את הבעבע חמים או קרים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|