|
|
פנקייק |
מרכיבים :
|
1 כוס קמח לבן
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפיה
50 גר' חמאה
קורט מלח
2 כפות סוכר
2 ביצים בינוניות
כפית תמצית וניל
1 כוס חלב רגיל
לטיגון: 50 גר חמאה
לציפוי: סירופ מייפל
|
אבקת סוכר
•
קינמון
|
אופן הכנה :
|
• שמים את החמאה בכלי למיקרו וממיסים אותה (בערך חצי דקה).
•
מניחים את החמאה בצד כ- 5 דקות ומערבבים מידי פעם, כדי שתצטנן.
•
מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפיה וקורט מלח.
•
בכלי נפרד, טורפים את שתי הביצים עם הסוכר.
•
מוסיפים לביצים את החמאה המומסת וממשיכים לערבב עם מטרפה.
•
מוסיפים תוך טריפה גם את תמצית הוניל ואת כוס החלב.
•
מוסיפים את הקמח לתוך עיסת הביצים, כף אחר כף תוך טריפה, עד שמתקבל מרקם של נוזל סמיך ומעט תפוח.
•
מכסים את הכלי עם בלילת הפנקייק ומניחים בצד למשך 30 דקות.
•
מוציאים את הבלילה מהמקרר ומעבירים לקומקום מזיגה (אפשר גם לצקת עם כף מרק).
•
ממיסים קוביית חמאה על מחבת בחום בינוני ומניחים עליו את חישוק הפנקייק.
•
אפשר גם לוותר על החישוק ולמזוג כף מצקת ישירות על המחבת החמה.
•
כשהחמאה מבעבעת, מוזגים מבלילת הפנקייק לחישוק או למחבת.
•
ממתינים בערך 2 דקות (בפנקייק הראשון) וכאשר רואים שהחביתית מזהיבה בקצוות ומתמלאת בחורים קטנים מלמעלה, מסירים את החישוק והופכים את הפנקייק עם תרבד מתכת שטוח לעוד כדקה.
•
מוציאים את הפנקייק המוכן לצלחת הגשה.
•
מורידים מעט את האש ומוסיפים עוד חמאה.
•
מטגנים את שארית הפנקייס, אחד אחרי השני, מוסיפים מידי פעם חמאה.
•
אחרי הפנקייס הראשונים המחבת מתחמם והטיגון יקח בבערך דקה מצד אחד, ופחות מדקה לצד השני.
•
מערימים את כל החביתיות על צלחת ומפזרים מעל סירופ מייפל.
•
בוזקים על ערמת הפנקייקס אבקת סוכר וקימון.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|