|
|
עוף ממולא בטקילה |
מרכיבים :
|
1 כוס אורז חום
1/4 כוס אגוזי קשיו קצוצים
75 גר' גבינת עיזים חתוכה לקוביות
3 גבעולי טימין
1/2 כוס טקילה או יותר
מלח ופלפל
2 קלמנטינות או מנדרינות
1 עוף שלם גדול ונקי
1 כף קורנפלור
3 כפות שמן זית
|
|
אופן הכנה :
|
•ממלאים בסיר קטן 2 כוסות מים עם כפית מלח, מוסיפים פנימה את האורז החום ומביאים לרתיחה.
•
מורידים לאש קטנה, מכסים ומבשלים 45 דקות (או לפי הוראות היצרן).
•
כשהאורז מוכן שמים אותו בקערה ומוסיפים את אגוזי הקשיו הקצוצים, מלח ופלפל לפי טעם, עלים מ-2 גבעולי טימין ו-3 כפות טקילה.
•
מוסיפים את גבינת העיזים הרכה ומפוררים/מערבבים את כל המצרכים יחד.
•
לרוטב: חותכים קלמנטינה אחת לקוביות קטנות.
•
מוסיפים לקוביות מיץ ממנדרינה נוספת.
•
מוסיפים עוד 3 כפות טקילה, ומשאירים בצד.
•
מנקים את העוף השלם היטב ומיבשים אותו.
•
מושחים את העוף במעט שמן זית מבפנים ומבחוץ ובוזקים מעל מלח ופלפל שחור.
•
מפזרים על העוף עלים מגבעול טימין ומעסים אותו היטב עם העלים.
•
מניחים את העוף על תבנית עמוקה (רצוי פיירקס) וממלאים אותו בבלילת האורז.
•
ממלאים גם את פתח הצוואר במילוי ודוחפים מעט מתחת לעור.
•
מפזרים על העוף עוד 3 כפות טקילה ודוחפים את הכנפיים מתחת לעוף כדי שלא ישרפו.
•
לרוטב: מכינים כף קורנפלור עם 2 כפות מים ומערבבים.
•
שמים את המנדרינות בטקילה על אש בינונית קטנה, וכשמבעבע מוסיפים 2 כפות מהקורנפלור הנוזלי.
•
מערבבים עוד דקה על האש עד שהרוטב מסמיך.
•
מפזרים את הרוטב עם הקלמנטינות על העוף ובצידי התבנית.
•
מכניסים את העוף לתנור שחומם לחום של 200 מעלות למשך שעה.
•
מידי פעם בודקים ושופכים על העוף את הנוזלים שנקוו בתחתית התבנית.
•
כשהעוף מוכן, מוציאים אותו מהתנור ומצננים משך 5-10 דקות.
•
חותכים את העוף ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|