|
|
עוגת שכבות ביסקוויטים |
מרכיבים :
|
2 כפות חמאה ללא מלח
2 כפות שוקולית
1 כפית קקאו
1 ו-1/2 כפיות נס קפה (לא חובה)
2 כפות קורנפלור
2 כפות סוכר
3 כוסות חלב
|
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים 1/2 כוס חלב עם 2 כפות קורנפולר עד שכל הקורנפלור נספג ומתאחד עם החלב.
•
מחממים סיר כבד על אש קטנה ומוסיפים כוס וחצי חלב.
•
מוסיפים 2 כפות שוקולית, 2 כפות סוכר כפית קקאו ו-2 כפות חמאה, וממשיכים לערבב כל הזמן על אש קטנה.
•
כשהחלב מתחיל לרתוח, מוסיפים כפית וחצי נס קפה ומערבבים היטב.
•
מוסיפים את 1/2 כוס החלב שערבבנו עם הקורנפלור כדי לעצור את הרתיחה.
•
מערבבים את החלב ללא הפסקה עד שהתערובת מתחילה להסמיך ואז מורידים מהאש.
•
ממשיכים לערבב עם מטרפה או מיקסר יד כדי שלא ישארו גושים, עד שמתקבל קרם אחיד בצבע מוקה.
•
משאירים את הקרם בצד כדי שיצטנן לטמפרטורת החדר (לפחות שעתיים).
•
להכנת העוגה: שופכים את כוס החלב שנותר לקערה שטוחה.
•
טובלים כל ביסקוויט ל-3 שניות בחלב ומסדרים אותם בריבוע בגודל העוגה על מגש. (לעוגה מרובעת 5 על 5, לעוגה מלבנית 3 על 6 וכן הלאה.
•
מורחים על שכבת הביסקוויטים שכבה מהקרם ומעליה עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב.
•
מכינים כמה שכבות שרוצים (לרוב 6 יספיקו), כשבשכבה האחרונה מצפים בקרם את כל העוגה גם בצדדים.
•
מפזרים על העוגה את האגוזים ומכניסים למקרר ל-שעתיים לפני ההגשה.
•
פורסים ומגישים קר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|