|
|
אורז לסושי |
מרכיבים :
|
2 ו- 1/4 כוסות מים
1/4 כוס חומץ אורז
1 ו- 1/2 כפות סוכר
1 כפית מלח
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים את האורז במסננת ושוטפים אותו היטב תחת מים שוטפים בערך 5 דקות.
•
מניחים לאורז להתייבש בתוך המסננת ולהגיר נוזלים משך שעה.
•
שמים את האורז בסיר כבד עם שתיים ורבע כוסות מים, מביאים לרתיחה קלה, מכסים את הסיר ומורידים לאש הכי קטנה.
•
מבשלים בדיוק 10 דקות ומכבים את האש.
•
משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות בדיוק.
•
בנתיים מערבבים 1/4 כוס חומץ אורז עם כפית מלח וכף וחצי סוכר עד שהם נמסים.
•
כשהאורז מוכן, על מנת לצנן אותו, פורסים אותו על גבי תבנית גדולה.
•
בוזקים את החומץ המתובל על האורז הפרוס, כפית אחר כפית תוך שהופכים אותו בקלות עם מזלג כדי שהטעמים ישתלבו.
•
במקביל גם מנופפים על האורז עם מניפה או קרטון כדי לצנן אותו במהירות.
•
כשהאורז מצטנן (בערך 30 דקות), אפשר לקחת גוש ולנסות ליצור כדור ביד.
•
האורז מוכן כשאפשר לעצב ממנו איזה צורה שרוצים, אבל כשמנסים לפרק אותו הוא מתפורר בקלות ל"גרגר גרגר".
•
משתמשים באורז להכנת הסושי.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|