|
|
תבשיל חומוס וכרובית - סבג'י |
מרכיבים :
|
800 גר' כרובית חתוכה לפרחים
1 כוס חומוס שהושרה במים משך לילה
2 כוסות כוסברה קצוצה גס
1/2 כפית זרעי כמון
1/3 כפית זרעי חילבה
2 כפיות פלפל צ'ילי או פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
1 כפית מלח
|
4 כפות שמן
•
1 כוס מים
|
אופן הכנה :
|
• מבשלים את החומוס לפי הוראות ההכנה (בערך שעתיים), עד שהוא רך.
•
מחממים מחבת ווק או סיר על אש בינונית ומוסיפים 4 כפות שמן.
•
כשהשמן רותח, מוסיפים גרגירי כמון ומטגנים 2-3 דקות עד שהם מקבלים גוון שזוף.
•
מוסיפים את גרגירי החילבה, מורידים מעט את האש ומטגנים עוד דקה עד השחמה.
•
מוסיפים פלפל חריף קצוץ ומערבבים.
•
מוסיפים 1/2 כפית אספטידה (לא חובה) ו-1/2 כפית כורכום ומערבבים.
•
מוסיפים את פלחי הכרובית ומקפיצים עם התבלינים.
•
מוסיפים אבקת ג'ינג'ר וממשיכים לערבב.
•
מטגנים את הכרובית כמה דקות עד שהיא מתחילה להתרכך.
•
מוסיפים מלח ו-1/2 כוס מים ומערבבים.
•
מנמיכים לאש בינונית נמוכה ומכסים את הסיר במכסה.
•
מבשלים כמה דקות ומערבבים מידי פעם עד שהכרובית כמעט מוכנה אך עדיין מוצקה (בערך 5 דקות).
•
אם הנוזלים נעלמים מוסיפים עוד מים.
•
מעט לפני שהכרובית מוכנה, מוסיפים את החומוס והכוסברה, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד דקה.
•
מגישים את תבשיל הסבג'י חם כתוספת.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|