|
|
עוגת תפוזים ושוקולד |
מרכיבים :
|
240 גר' קמח
150 גר' אבקת סוכר
120 גר' פתיתי שוקולד לבישול (שוקולד צ'יפס)
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס מיץ תפוזים
גרדת קליפת תפוז מתפוז אחד
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
|
5 כפות חמאה
|
אופן הכנה :
|
• מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים אבקת אפייה וקורט מלח.
•
מניחים את החמאה הרכה בקערה ניפרדת ומוסיפים לה תמצית וניל.
•
מוסיפים את אבקת הסוכר כף אחר כף לתוך החמאה תוך טריפה עם מיקסר ידני.
•
ממשיכים לטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.
•
מוסיפים לבלילת החמאה והסוכר ביצה וממשיכים לטרוף.
•
מוסיפים גם את השמנת המתוקה, מיץ תפוזים וגרידת קליפת תפוז
ומערבבים יחד עם כף לקקן.
•
מוסיפים לתערובת הנוזלית גם את הקמח ומערבבים היטב עם הכף.
•
מוסיפים לבלילה את השוקולד צ'יפס ומערבבים.
•
מצפים תבנית אפייה במעט חמאה ומקמחים.
•
שופכים את בלילת העוגה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך 50 דקות או עד שהעוגה מוכנה.
•
כשהסכין שהכנסתם למרכז העוגה יוצא עם שאריות שוקולד אך ללא בצק לח, סימן שהעוגה מוכנה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|