|
|
צ'אפטי |
מרכיבים :
|
3 כוסות (600 גר') קמח מלא
3/4 כפית מלח
200-300 מ"ל מים (בערך כוס - כוס ו-1/4 )
קמח לקימוח (אפשר קמח לבן)
חבילת חמאה מומסת למריחת הצ'אפטי
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את המלח ומתחילים להוסיף מים.
•
לשים את הבצק תוך כדי הוספת מים (1/4 כוס כל פעם), עד שמתקבל בצק רך גמיש ומעט דביק.
•
מכסים את הבצק בקערה עם מגבת לחה ומניחים לו לנוח 1/2 שעה.
•
לאחר מכן מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומעבדים עוד כמה דקות.
•
קורצים מהבצק כמה כדורים בגודל של כדורי כף בערך.
•
לוקחים כל כדור בין הידיים ולשים אותו תוך לחיצות ושחרור כ- 20 שניות.
•
לאחר הלישה, מצפים כל כדור בקמח ומרדדים אותו לעלה בצק עגול בעובי 1-2 מילימטר.
•
להכנת הצ'אפטי: מחממים מחבת על להבה בינונית, וכשהמחבת חמה מניחים עליה עלה של צ'אפטי (ללא שימון).
•
לאחר כמה שניות כאשר הקצוות מתרוממים, הופכים את העלה לצד השני.
•
אחרי 10 עד 30 שניות (בהתאם לחום של המחבת), יווצרו בועות על פני הצ'אפטי וסימני חריכה חומים.
•
בשלב זה מסירים את הלחם מהאש עם מלחציים לבישול ומניחים אותו על גבי להבה גלויה כמה שניות עד שהוא מתנפח.
•
לאחר ההתנפחות, הופכים את הצ'אפטי צד וקולים גם את הצד השני 10 שניות על אש גלויה.
•
כשלחם הצ'אפטי מוכן, מוציאים אותו מהאש ומניחים עוד עלה במחבת וחוזר חלילה.
•
ממשיכים לרדד כדורי בצק ולהכין בסרט נע עד שהבצק נגמר.
•
לאחר שכל הצ'אפטי מוכנים, מומלץ למרוח אותם במעט חמאה מומסת או חמאה מזוקקת (ג'י).
•
מגישים לצד מנה עם רוטב או סלט.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|