|
|
סהרוני שקדים |
מרכיבים :
|
450 גר' שקדים מולבנים פרוסים לרצועות
1 כוס סוכר
2 כפות מי זהר
2 כפות חמאה רכה
1/4 כפית קינמון
2 חלבונים
1 כוס שומשום
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים במעבד המזון את השקדים ואת הסוכר ומעבדים עד שמתקבל מקרם של אבקה.
•
מוסיפים 2 כפות מי זהר, 1/4 כפית קינמון, 2 כפות חמאה ו- 1/8 כפית גומי ערבי.
•
מעבדים את המצרכים היטב עד שמתקבלת עיסה במרקם חול לח ודביק.
•
אם הבצק לא נקשר וקשה לעיבוד, מוסיפים עוד כף מי זהר (או לחילופין מיץ תפוזים או מי ורדים).
•
לוקחים את הבצק ויוצרים ממנו גלילים בעובי סנטימטר ואורך 2 -2.5 סנטימטר.
•
הכמות תפסיק ל- 35 סהרוני שקדים.
•
מכינים תבנית עם נייר אפייה, ולידה קערה עם חלמונים ועוד קערה עם שומשום.
•
טובלים כל גליל בצק שקדים בביצה ולאחר מכן בשומשום עד לציפוי מלא.
•
מעצבים כל גליל בצורת סהר: משטחים את כל הגליל ומעגלים בפינות.
•
ומסדרים את כל העוגיות על התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 10 עד 15 דקות.
•
כשהעוגיות חמות הן רכות אך כאשר תצטננה הן עלולות להשבר אז לא מומלץ לאפות יתר על המידה.
•
מצננים את עוגיות השקדים ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|