|
|
איך מבשלים חומוס |
מרכיבים :
|
1 כוס חומוס (חומוס גדול לבן)
3 כוסות מים
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
6 כפות שמן זית
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
|
|
אופן הכנה :
|
• שוטפים את החומוס היטב ומסלקים את כל הגרגירים הכהים או שבורים.
• משרים כוס אחת של חומוס ב- 3 כוסות מים משך לילה או משך 14 שעות.
•
החומוס יספוג את המים ויכפיל את גודלו.
•
שוטפים את החומוס היטב מספר פעמים.
•
מכניסים את החומוס לסיר ומוסיפים מים עד כיסוי של החומוס ועוד שני סנטימטר.
•
מביאים את המים עם החומוס לרתיחה.
•
לפני שהמים רותחים, מנקים את כל הקצף שנקווה על המים.
•
כשהמים רותחים, מורידים את החומוס מהאש ומחליפים מים.
•
מחזירים את הסיר לאש ומביאים שוב לרתיחה.
•
כאשר המים רותחים, שוב מסירים את החומוס מהאש ושופכים את המים.
•
מכסים את החומוס עם מים (כשני סנטימטר מעל החומוס) ומחזירים לאש בפעם השלישית.
•
מבשלים את את החומוס על אש גבוהה עד רתיחה כאשר הוא רותח מורידים את האש ומבשלים משך שעה וחצי עד שעתיים.
•
מידי פעם בודקים אם יש צורך להוסיף מים.
•
כשהחומוס מוכן, מסירים אותו מהאש.
•
ניתן לשטוף אותו אך לא חובה.
•
מוסיפים לחומוס שמן זית, מלח פלפל ופטרוזיליה ומגישים כתוספת.
•
לחילופין, ניתן לטחון לממרח חומוס או להשתמש בתבשיל.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|