חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
מלאי כופתה
1 ק"ג עגבניות מרוסקות בבלנדר
300 מ"ל חלב
4 כפות שמן
1 כפית פלפל צ'ילי קצוץ דק
1 כפית שטוחה ג'ינג'ר מגורד
1 כפית מלח
1/3 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
10 גרגירי חילבה
1/4 כפית זרעי כמון
חופן כוסברה קצוצה
• לכופתה:
• 2 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי אדומים)
גבינת פניר מ-2 ליטר חלב
• 2 כפיות פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
• 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
• 1/3 כפית פפריקה מתוקה
• 1/3 כפית גראם מסאלה
• 1 כפית מלח
• 2 כוסות פירורי לחם
• שמן לטיגון
• מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עד התרככות.
• להכנת הרוטב: מעמידים סיר על אש בינונית ומחממים בתוכו 4 כפות שמן.
• מוסיפים לשמן את זרעי הכמון ומשחימים כמה שניות.
• מוסיפים את החילבה וקולים כמה שניות.
• מוסיפים צ'ילי קצוץ וג'ינג'ר ומטגנים עוד כמה שניות.
• מוסיפים כורכום ומערבבים.
• מוסיפים פפריקה ומערבבים.
• מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.
• מכסים את הסיר עם מכסה ומביאים לרתיחה.
• כשהתבשיל רתח, מורידים לאש קטנה ומסירים את המכסה.
• מבשלים את הרוטב כשעה ללא מכסה ומערבבים מידי פעם.
• להכנת הכופתה:
• מועכים את תפוחי האדמה והפניר לתוך קערה גדולה. (ניתן לגרר במגרדת עם חורים גדולים).
• מוסיפים לעיסה את כל התבלינים ומערבבים היטב.
• יוצרים מהעיסה כופתות או לביבות הדוקות היטב ושטוחות, מצפים אותן בפירורי לחם ומסדרים על מגש.
• כשהכופתות מוכנות, מחממים מחבת טפלון עם שמן חצי עמוק על להבה בינונית גבוהה ומטגנים בערך 2-3 דקות מכל צד עד השחמה.
• מוציאים את הלביבות לנייר סופג ומשלימים את הכנת הרוטב.
• מוסיפים לרוטב העגבניות את החלב והכוסברה, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.
• מגישים את הכופתה עם הרוטב החם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים