|
|
סופגניות |
מרכיבים :
|
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס קמח
1 ו- 1/4 כוסות חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3 ו-1/2 כוסות קמח לחם*
1 כפית מלח
שמן לטיגון
|
|
אופן הכנה :
|
• ממיסים את השמרים בקערה עם כוס מים חמימים ומניחים בצד ל- 10 דקות.
•
מוסיפים לקערה כוס קמח רגיל ומערבבים.
•
מעררבים בקערת המיקסר (עם וו בצק) את החמאה עם 2/3 כוס סוכר.
•
מוסיפים למיקסר ביצה אחר ביצה -3 ביצים ומעבדים.
•
מערבבים בקערה את קמח הלחם עם מלח ועם כפית וניל ומוסיפים את הקמח בהדרגה למיקסר.
•
מעבדים עד שהתערובת אחידה.
•
מוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים והקמח ומעבדים לבצק חלק.
•
מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים בקערה מכוסה בניילון נצמד.
•
משאירים את הבצק לתפוח במקום חמים משך שעה וחצי עד שעתים.
•
לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי סנטימטר וחצי.
•
יוצרים עיגולים עם כוס או עם חותך סופגניות מיוחד עם חור.
•
מחממים סיר גדול עם שמן עמוק, וכאשר השמן רותח, מכניסים פנימה את הסופגניות - 3-4 כל פעם בהתאם לגודל הסיר.
•
מטגנים כל סופגניה בין 3-4 דקות כל צד והופכים לצד השני, עד שהסופגניות שחומות.
•
מוציאים את הסופגניות לרשת או לנייר סופג כדי להפטר משאריות השמן.
•
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|