|
|
פשטידת פטריות ותרד |
מרכיבים :
|
צרור גדול של תרד נקי קצוץ (או קפוא)
3 כוסות פטריות קצוצות
120 גר' גבינה צהובה מגורדת (צ'דר או עמק)
10 ביצים
60 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית חרדל
מלח ופלפל
|
|
אופן הכנה :
|
• משמנים תבנית אפייה עמוקה מפיירקס במעט שמן או חמאה.
•
מפזרים את התרד על כול התבנית ומעליו את הפטריות.
•
פותחים בקערה גדולה 10 ביצים וטורפים היטב.
•
מוסיפים לביצים חמאה מומסת, 1/2 כוס שמנת מתוקה, כפית חרדל, מלח ופלפל.
•
מערבלים את הביצים עם בלנדר מקל ידני או עם מטרפה עד שהתערובת נעשית מעט תפוחה ובהירה.
•
שופכים את תערובת הביצים באופן שווה על הפטריות ומפזרים מעל את הגבינה המגורדת.
•
מצפים את התבנית עם נייר כסף ואופים משך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
•
כ- 5 דקות לפני הסוף מורידים את נייר הכסף ומחזירים לתנור.
•
מצננים משך 5-10 דקות, פורסים ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|