|
|
כדורי שוקולד |
מרכיבים :
|
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים
לרוטב:
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
1 כפית וניל
1 כף ברנדי או קוניאק
2/3 כוס מים או חלב או מיץ תפוזים
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
|
לציפוי:
•
שבבי קוקוס, או סוכריות צבעוניות.
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר על אש נמוכה ומוסיפים את הסוכר, המים והקקאו.
•
מערבבים בלי להפסיק עד שכל הסוכר נמס ומתחיל לבעבע מעט בקצוות.
•
מכבים את האש, מוסיפים לסיר תמצית וניל, ברנדי וחמאה.
•
מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה.
•
מכניסים את הביסקוויטים לשקית אטומה ומפוררים אותם היטב בעזרת מערוך או פטיש שניצלים.
•
מעבירים את הביסקוויטים לקערה ומוסיפים להם אגוזים וצימוקים.
•
שופכים מעל את רוטב השוקולד ומערבבים היטב עם הידיים עד שכול הביסקוויטים סופגים את הרוטב, ונוצרת עיסה דביקה.
•
מניחים לתערובת לעמוד 10 דקות.
•
בעזרת הידיים, קורצים חתיכות מהתערובת ומגלגלים לכדורים בגודל בינוני.
•
טובלים ומגלגלים את הכדורים בקוקוס או בסוכריות או בשברי אגוזים.
•
מסדרים את כדורי השוקולד המוכנים על מגש או בתוך מנג'טים.
•
שומרים את הכדורים בקירור ומוציאים מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה, על מנת שיתרככו.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|