|
|
עוגת מוס שוקולד וניל טבעונית |
מרכיבים :
|
6 תמרים
1 כף דבש טבעי לא מחומם
4\1 כוס שמן קוקוס
1 כף מיץ לימון סחוט טבעי
קורט מלח
למלית:
2 כוסות קשיו לא קלוי
4\3 כוס מים
2\1 כוס דבש טבעי לא מחומם
|
2\1 כוס שמן קוקוס
•
1 כפית תמצית וניל
•
קורט מלח
•
כף מיץ לימון
•
1/2 כוס קקאו אורגני טבעי
|
אופן הכנה :
|
• מכניסים למעבד המזון כוס וחצי של אגוזי קשיו טבעיים ועוד 6 תמרים, ומעבדים בפולסים קצרים.
•
מוסיפים כף דבש טבעי ומעבדים.
•
מוסיפים כף מיץ לימון, כפית תמצית וניל, 1/4 כוס שמן קוקוס וקורט מלח ומעבדים לעיסה דביקה.
•
מעבירים את העיסה לתבנית עגולה (קוטר 20) ומהדקים אותה היטב על תחתית התבנית כבסיס לעוגה.
•
שומרים את בסיס העוגה בפריזר ומכינים את המלית.
•
להכנת המלית נזדקק לבלנדר (ולא למעבד מזון).
•
מכניסים לבלנדר 2 כוסות קשיו, 3/4 כוס מים, דבש, שמן קוקוס, תמצית וניל וקורט מלח ומעבדים הכול יחד.
•
מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לעבד במהירות גבוהה עד שנוצר מרקם רך וסמיך דמוי קצפת.
•
מעבירים מחצית מהמלית לכלי נפרד ומוסיפים למלית שנותרה בבלנדר אבקת קקאו אורגנית טבעית עם עוד כמה כפות מים (עד 1/2 כוס).
•
כעת יש לנו מלית בטעם וניל ומלית בטעם שוקולד- קקאו.
•
מוציאים את תחתית העוגה מהמקפיא ושופכים עליה את קרם השוקולד.
•
לאחר מכן,שופכים את הקרם הוניל בזהירות מעל שכבת השוקולד ובעזרת קיסם, מציירים עיגולים על מנת ליצור מראה של עוגת שיש (מרבל).
•
מקפיאים את עוגת המוס משך שעתיים מינימום לפני הגשה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|