|
|
סופגניות ללא ביצים |
מרכיבים :
|
500 גר' קמח (3 כוסות)
1 שקית סוכר וניל
100 מ"ל מיץ תפוזים טרי
1/3 כוס סוכר חום
100 מ"ל חלב
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח שטוחה
1 כף שטוחה שמרים יבשים
30 גר' חמאה רכה
ריבת תותים או קונפיטורה
|
אבקת סוכר לקישוט
•
שמן חמניות לטיגון עמוק
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערה גדולה את הקמח, סוכר וניל, סוכר חום, 1/2 גביע שמנת חמוצה, מלח, חמאה, חלב, מיץ תפוזים ושמרים.
•
אפשר לחמם מראש כמה כפות מהחלב ולהמיס את השמרים בחלב לפני שמכניסים לבלילה, אך זה לא חובה.
•
מערבבים את כול החומרים היטב, ולשים משך כ- 10 דקות עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. (אם יש צורך מוסיפים מעט מים או לחילופין מעט קמח).
•
כשהבצק מוכן, מניחים אותו בקערה, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומניחים במקום חמים להתפחה משך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
•
ניתן להתפיח את הבצק בתנור חם (כ- 50 מעלות) או בחלון מול השמש.
•
כשהבצק מוכן, מוציאים אותו ולשים על משטח מקומח משך כ-5 דקות כדי להוציא את שאריות האוויר.
•
מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל כדור גולף, יוצרים כדורים ומסדרים על תבנית משומנת.
•
יש להניח את הסופגניות במרווחים בינהן כי הן ממשיכות לתפוח.
•
מכסים את התבנית בניילון נצמד או במגבת, ומחזירים לתנור או לשמש להתפחה נוספת, כ- 30 דקות עד שיכפילו את נפחן.
•
כשהסופגניות תפחו, מחממים בסיר שמן בגובה 5 סמטימטר, על אש בינונית נמוכה.
•
כשהשמן רותח, מכניסים את הסופגניות בעזרת מרית לשמן (כדי שלא תאבדנה את הצורה).
•
מניחים את הסופגניות בשמן כאשר צדן התחתון – הצד שהיה מונח בתבנית – מופנה כלפי מעלה.
•
מטגנים את הסופגניות על להבה נמוכה כ-2-4 דקות מכול צד עד השחמה ומוציאים לנייר סופג.
•
כשהסופגניות מצטננות מעט, מחדירים להן ריבה בעזרת מזרק ומצפים באבקת סוכר.
•
מגישים חם.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|