|
|
עוגת סולת הודית |
מרכיבים :
|
2 תפוזים בינוניים מקולפים וחתוכי לריבועים (ללא גרעינים)
1 גרידת קליפת תפוז מתפוז אחד
4 כפות צימוקים
25 אגוזי קשיו טריים
1/2 כפית קינמון
1 כוס סולת (200 גר')
1 ו-1/2 כוסות סוכר חום
100 גר' חמאה
350 מ"ל מים
|
|
אופן הכנה :
|
• מעמידים סיר קטן על אש בינונית וקולים את אגוזי הקשיו ללא שמן עד שהם משחימים (כמה דקות).
•
בסיר נפרד שמים את המים עם הסוכר, קוביות תפוזים, קליפת התפוז וקינמון ומבשלים על אש בינונית נמוכה עם מכסה סגור תוך ערבוב מידי פעם.
•
כשמגיע לרתיחה, מורידים את האש ומוסיפים צימוקים.
•
בסיר נפרד, ממיסים את החמאה על אש נמוכה וכשהיא נמסה מוסיפים את הסולת.
•
מטגנים את הסולת בחמאה תוך ערבוב עד שהיא מקבלת גוון שחום (בערך 5-10 דקות).
•
כשהסולת מוכנה, שופכים אותה בזהירות לתוך סירופ התפוזים, מערבבים, מוסיפים את אגוזי הקשיו, סוגרים את המכסה ומבשלים ברתיחה קלה עוד דקה עד שתים.
•
מכבים את האש ומשאירים את הסולת עם מכסה סגור עוד 20 דקות.
•
כשהחלווה (העוגה) מוכנה, אפשר ליצור ממנה כדורים או לחילופין לשטח על תבנית, לחתוך לריבועים ולהגיש כעוגה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|