חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
פורי - לחם מטוגן הודי
2 כוסות קמח מלא טחון דק (400 מ"ל)
1/2 כוס קמח לבן (100 מ"ל)
2 כפות שמן
1 כפית מלח שטוחה
150-300 מ"ל מים – תלוי בסוג הקמח
שמן קנולה או חמניות לטיגון עמוק
• שמים בקערה את הקמח המלא והקמח הלבן.
• מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים.
• מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי בחישה עד שמתקבל בצק אחיד.
• לשים את הבצק במשך 8-10 דקות.
• כשהבצק מוכן, מורחים אותו במעט שמן ומניחים אותו בצד לנוח למשך 15-20 דקות.
• בצק פורי בניגוד לבצק של הצ'פטי, אמור להיות גמיש ומעט קשה, אם הוא יהיה רך מידי הוא עלול לא להתנפח או לספוג יותר מידי שמן.
• כאשר הבצק סיים לנוח, מחלקים אותו ל-16 כדורים שווים.
• מרדדים כול כדור בצק על גבי משטח יבש לעלים בעובי סנטימטר 1-2 מ"מ.
• אם הבצק יצא דביק ולא ניתן לרדדו על משטח יבש, אפשר לשמן את המשטח (לא לקמח!).
• כאשר כל העלים מרודדים ומוכנים, מחממים ווק עם שמן לטיגון עמוק על אש בינונית.
• כאשר השמן רותח, שמים עלה פורי בתוך השמן וכשעלה מתחיל להתרומם מטביעים אותו קלות עם התרבד כדי לעזור לו להתנפח.
• כשהפורי מתנפח ומזהיב, הופכים אותו לצידו השני ומטגנים עד הזהבה.
• מוציאים את הפורי מהאש לנייר סופג.
• מגישים עם תבשילים ברוטב.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים