|
|
אלו פראטה – לחם הודי ממולא |
מרכיבים :
|
2 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים
1 חופן קטן כוסברה קצוצה
1 צ'ילי ירוק חריף בינוני קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי מגורד
1/2 כפית גרגרי חרדל כהים
1/3 כפית זרעי כמון
1/3 כפית כורכום
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח או יותר
|
לבצק:
•
1 ו-1/4 כוסות קמח מלא (250 מ"ל)
•
1/4 כפית מלח
•
100-150 מ"ל מים (תלוי בקמח)
•
חמאה לטיגון
|
אופן הכנה :
|
• מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים.
•
מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים במועך פירה או מגררים בפומפייה.
•
מחממים 2 כפות שמן בסיר על אש בינונית.
•
מטגנים את גרגרי הכמון עד להשחמה.
•
מוסיפים את גרגרי החרדל ומטגנים עד שהם מתחילים לקפוץ.
•
מוסיפים את הצ'ילי ומטגנים 10-15 שניות.
•
מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים 10-15 שניות.
•
מוסיפים את האספטידה והכורכום ומטגנים מספר שניות נוספות.
•
מוסיפים את הפירה ומערבבים 30-40 שניות, תוך כדי שבירת הגושים.
•
מוסיפים את הכוסברה והמלח ומערבבים היטב ליצירת גוש מאוחד.
•
מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו להתקרר.
•
בזמן שהמילוי מתקרר מכינים את הבצק:
•
שמים בקערה את הקמח, המלח והמים בהדרגה ולשים יחד 8-10 דקות.
•
מכסים את קערת הבצק במגבת ומניחים לבצק "לנוח" במשך 20-30 דקות.
•
לאחר שהמילוי התקרר מחלקים אותו ל-6 כדורים שווים.
•
מחלקים גם את הבצק ל-6 כדורים שווים.
•
יוצרים כדור בצק, מגלגלים מעט בין שתי כפות הידיים וממשכים ליצירת הכדורים הבאים.
•
מרדדים כול כדור בצק לעובי 2-3 מ"מ.
•
שמים במרכז עלה הבצק כדור מילוי, מהדקים את קצוות הבצק וחותכים את חתיכת הבצק העודף.
•
משטחים מעט את הכדור בין שתי הידיים ומרדדים שוב בעדינות לעובי 3-4 מ"מ.
•
לאחר שהפראטות מוכנות, ניתן לגשת לטיגונם.
•
מעמידים מחבת טפלון על גבי אש בינונית.
•
כאשר המחבת חמה, מניחים עליה את הפראטה.
•
כשהפראטה קצת מתנפחת ומתקשה מעט, הופכים צד, מפזרים קצת חמאה וממשיכים לטגן עד שמוכן.
•
בזמן שפראטה אחת בטיגון, ניתן לגשת להכנת הפראטה הבאה.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|