חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
דוסה אורז ועדשים - אוטפם
1 כוס אורז (200 מ"ל)
1 כוס עדשי מאש (200 מ"ל)
1 כוס כוסברה קצוצה דק
800 מ"ל מים (+ מים נוספים לפי הצורך)
1 כף גדושה צ'ילי ירוק חריף קצוץ
2 כפיות ג'ינג'ר (זנגביל) מגורר דק
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1 כפית מלח
1-2 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
שמן זית לטיגון
• שוטפים את עדשי המאש והאורז במים מספר פעמים, עד אשר המים שקופים ונקיים.
• מעבירים את האורז והעדשים לקערה ומוסיפים 800 מ"ל מים ומשרים יחדיו למשך 12 שעות.
• לאחר ההשריה שוטפים את העדשים והאורז היטב במים.
• טוחנים אותם בבלנדר עד לקבלת בלילה (הבלילה תכיל חתיכות קטנות של אורז ועדשים).
• מוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת בלילה דלילה המזכירה במרקמה בלילה של בלינצ'ס.
• מניחים לבלילה לנוח משך 6 שעות.
• מוסיפים לבלילה כוסברה, כורכום, צ'ילי, ג'ינג'ר, כמון ומלח ומערבבים.
• מוסיפים מים עד שמתקבלת בלילה נוזלית.
• מחממים מחבת (רצוי מטפלון) על אש בינונית ומוסיפים מעט שמן זית.
• כשהשמן מתחמם יוצקים על המחבת מהבלילה ומשטחים על-ידי תנועה סיבובית של המצקת או על-ידי סיבוב המחבת עצמה.
• בעוד הצד העליון של האוטפם עדיין "רטוב" וטרם מטוגן, מוסיפים את פרוסות העגבנייה ומהדקים קלות.
• כאשר קצוות האוטפם משחימים, הופכים אותו ומטגנים את צידו השני עם העגבניות (בערך 10 דקות מכול צד).
• כדי לקבל אוטפם פריך אפשר להשאירו עוד 10 דקות על להבה נמוכה.
• הכמות תספיק ל- 10 יחידות.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים