חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
סבג'י תפוח אדמה ואפונה בקרי
600 גר' תפוחי-אדמה
400 גר' אפונה
גבינת פניר עשוייה מ-2 ליטר (מתכון מצורף)
700 מ"ל יוגורט
1 ו-1/2 כפות קמח חומוס
2 כפיות צ'ילי ירוק חריף קצוץ
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
2/3 כפית זרעי כמון
1/2 כפית גרגירי חילבה טחונים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אספטידה
• 300 מ"ל מים
• 4 כפות שמן
• 2 כפיות מלח
• מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים (יש לשים לב לא לבשלם יתר על המידה).
• לאחר שהתקררו, מקלפים וחותכים אותם לחתיכות בינוניות-גדולות.
• מבשלים את האפונה לפי הוראות הכנה.
• מכינים את גבינת הפניר וחותכים אותה לקוביות בינוניות.
• שמים בקערה את קמח החומוס ומוסיפים את היוגורט בהדרגה תוך כדי בחישה.
• מוסיפים את המים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
• מחממים שמן בווק או סיר מטפלון על אש בינונית.
• מטגנים את גרגרי הכמון עד שהם משחימים.
• מוסיפים את הצ'ילי ומטגנים 10-15 שניות.
• מוסיפים את האספטידה, מערבבים ומטגנים כמה שניות נוספות.
• מוסיפים את הכורכום, החילבה וגרגרי הכוסברה הטחונים ומערבבים מעט.
• מוסיפים את תפוחי-האדמה אל תערובת התבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 2-4 דקות.
• מוסיפים את בלילת היוגורט אל תפוחי-האדמה, מערבבים בעדינות ומכסים במכסה.
• כשהסבג'י רותח מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
• לאחר מכן מוסיפים את המלח, האפונה והפניר.
• מערבבים בעדינות ומניחים לסבג'י להתבשל במשך 5 דקות מרגע הרתיחה ללא מכסה.
• מגישים חם.
• בתיאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים