|
|
פלאק פניר – תבשיל תרד וגבינה |
מרכיבים :
|
1 ו-1/2 עלי תרד טרי שטופים היטב וקצוצים לחתיכות קטנות-בינוניות
2 גביעי שמנת (400 מ"ל)
בינת פַּנִיר מ-2 ליטר חלב, חתוכה לקוביות בינוניות (ראה מתכון בהערות)
1/3 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
3 כפות שמן
אם רוצים תבשיל פיקנטי:
2 כפיות שמן, חמאה או גהי
|
1-2 כפות צ'ילי ירוק חריף
•
1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי מגורר
•
2/3 כפית זרעי כמון טחונים
•
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
|
אופן הכנה :
|
• מחממים את השמן בסיר בינוני על אש בינונית.
•
כשהשמן חם מוסיפים את האספטידה, מערבבים ומטגנים מספר שניות.
•
מוסיפים את הכורכום ופלפל שחור ומערבבים.
•
מוסיפים את התרד בהדרגה, מערבבים היטב ומכסים את הסיר. (התרד מתכווץ תוך זמן קצר, לכן אם אין מקום ניתן להמתין כמה שניות ואז להוסיף את השאר).
•
מבשלים את התרד 15 דקות על אש נמוכה תוך כדי רתיחה, בוחשים מידי פעם ומוודאים שיש מספיק נוזלים.
•
לאחר שהתרד התרכך ניתן לטחון אותו בבלנדר או להשאירו כך.
•
מוסיפים את השמנת, הפניר והמלח ומערבבים.
•
מכסים במכסה ומבשלים במשך 10 דקות ברתיחה על אש נמוכה ומערבבים מידי פעם.
•
מגישים חם.
•
בתיאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|