|
|
סבג'י תפוח אדמה חצילים ופניר |
מרכיבים :
|
2 חצילים (900 גר') חתוכים לקוביות גדולות
4-5 תפוחי אדמה (1.2 ק"ג) חתוכים לריבועים בינוניים
גבינת פניר עשויה מ-2 ליטר חלב (ראה מתכון בהערות)
1 כוס כוסברה טרייה קצוצה
2 כוסות מים (400 מ"ל)
1 גביע יוגורט (200 מ"ל)
6 כפות שמן
2 כפיות צ'ילי חריף טרי קצוץ
1 כפית זרעי כמון
1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי מגורר
|
1/2 אספטידה (הינג) – לא חובה
•
1/3 כפית כורכום
•
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
•
1 ו-1/2 כפיות מלח
|
אופן הכנה :
|
• מניחים את החצילים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
•
מורחים על החצילים שמן ומכניסים לתנור אשר חומם מראש ל 200 מעלות למשך 45-60 דקות, עד לריכוך החצילים.
•
מידי פעם יש לערבב מעט את החצילים על מנת למנוע את התייבשותם.
•
מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק חדש עד שהם נהיים זהובים עם מעט נקודות חומות ומעבירים אותם לקערת רשת/ מסננת.
•
מחממים שמן בסיר על אש בינונית ומטגנים את גרגרי הכמון עד להשחמתם.
•
מוסיפים את הצ'ילי ומטגנים 10 שניות.
•
מוסיפים את הג'ינג'ר (זנגביל) ומטגנים 10 שניות נוספות.
•
מוסיפים את האספטידה, ואת הכורכום.
•
מוסיפים את הכוסברה הטרייה, היוגורט, המים והמלח, סוגרים את הסיר ומבשלים עד לרתיחה.
•
מוסיפים את גרגרי הכוסברה הטחונים וממשיכים לבשל במשך דקה נוספת עם מכסה סגור.
•
מוסיפים אל הרוטב את החצילים, תפוחי האדמה וגבינת הפניר ומערבבים יחדיו.
•
ניתן לקשט במעט כוסברה טרייה ממעל.
•
בתיאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|