|
|
מצה |
מרכיבים :
|
1 ו- 3/4 כוסות קמח
3/4 כוס מים בטמפרטורת החדר
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים את הקמח בקערה ומוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב.
•
מעבדים את הבצק היטב עם הידיים ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים.
•
חותכים את הבצק ל- 10 חתיכות, מצפים במגבת מטבח ומניחים לבצק לנוח 5-10 דקות.
•
אחרי שהבצק נח, מקמחים משטח אפייה ומרדדים כול עיגול בצק למצה שטוחה ודקה.
•
יוצרים על הבצק סימנים של מצה בעזרת מכשיר מיוחד (לא חובה).
•
אופים את המצה על תבנית או על אבן אפייה בתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות משך שתיים עד שתיים וחצי דקות.
•
מצננים את המצות ושומרים בשקית נייר בטמפרטורת החדר.
•
ניתן לשמור משך 3-4 ימים.
•
שימו לב שתוך 18 דקות מרגע הכנת העיסה, התערובת תגיע לתנור לאפייה (הלכות כשרות לפסח).
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|