|
|
חטיף שקדים בקרמל |
מרכיבים :
|
2 כוסות סוכר
1 כפית מיץ לימון
2 כפות מים
330 גר' שקדים טריים
|
|
אופן הכנה :
|
• לקילוף השקדים, מרתיחים 4 כוסות מים ושמים אותם בקערה.
•
מכניסים את השקדים הטריים למים לדקה.
•
מוציאים את השקדים מהמים ופורסים אותם על מגבת ליבוש.
•
כשהשקדים עדיין חמים, מקלפים אותם אחד אחד עם הידיים בקלות.
•
מפזרים את השקדים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל: 3-5 דקות.
•
השקדים צריכים להזהיב מעט (לא רצוי להשחימם).
•
בסיר על אש נמוכה, ממיסים את הסוכר עם 2 כפות מים וכפית מיץ לימון.
•
מערבבים מידי פעם כדי לוודא שהסוכר נמס ומתקרמל.
•
בנתיים קוצצים את השקדים קיצוץ גס בעזרת סכין חדה או שוברים אותם עם פטיש.
•
כשהסוכר מקורמל שופכים לסיר את השקדים ומערבבים היטב.
•
מצפים תבנית בינונית עם שוליים בנייר אפייה, ושופכים עליו את השקדים בקרמל (זהירות לא לגעת הסוכר חם מאוד!).
•
בעזרת מרית או לקקן מפזרים את התערובת על כול התבנית ומניחים לבלילה להתקרר כמה שעות.
•
חותכים את החטיפים לעוגיות ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|