|
|
חריסה טוניסאית |
מרכיבים :
|
2 פלפל אדום רגיל
6 פלפל צ'ילי פרזנו
5 שיני שום
1/4 כוס זרעי קימל
1/4 כוס זרעי כוסברה
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית נענע או מנטה יבשה
1 כפית מלח
מיץ מלימון אחד
|
2 כפות שמן קנולה
•
1 כף שמן זית בתולי
|
אופן הכנה :
|
• קולים את הפלפלים האדומים (גמבה) על אש פתוחה מכול הצדדים עד שהם משחירים מבחוץ.
•
שמים את הפלפלים בשקית לכמה דקות שלאחר מכן אפשר יהיה לקלף אותם בקלות ולהוציא את הגרעינים.
•
מעמידים סיר עם מים על האש ומוסיפים אליו פלפל הבנרו, פלפלי פרזנו ואת השום (אין צורך לקלף את השום רק לקטום את הקצה).
•
מביאים את המים לרתיחה ומשאירים אותם לרתוח 3 דקות.
•
התהליך יוציא מעט מהחריפות של הפלפלים והשום ויעשה אותם רכים.
•
מסננים את הפלפלים והשום מהמים, מסירים את קליפות השום, חוצים את הפלפלים ומנקים אותם מזרעים.
•
מניחים מחבת יבשה על אש בינונית וכאשר היא חמה, קולים עליה את זרעי הקימל והכוסברה ל-2 דקות.
•
מעבירים את הקימל והכוסברה לכלי טחינה (מכתש ועלי) וטוחנים אותם יחד עם הכמון, מלח ונענע.
•
שמים בבלנדר את הפלפלים החריפים, הגמבה, השום והתבלינים הטחונים.
•
מוסיפים מיץ מלימון אחד ו-2 כפות שמן.
•
מעבדים את הכול יחד לרוטב חריסה טחון דק ולפני שמסיימים מוסיפים כף שמן זית טוב.
•
מגישים את החריסה או אריסה עם מאכלי בשר עוף וירקות.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|