|
|
אורז מתובל בטעם קינמון |
מרכיבים :
|
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס צימוקים
כוס ו-3/4 ציר עוף או ירקות
1 כוס אורז בסמטי
1 כף קינמון טחון (אפשר רק כפית למי שהטעם דומיננטי מידי עבורו)
1/4 כוס כוסברה קצוצה
שמן זית
מלח ופלפל
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר על חום בינוני עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל.
•
כשהבצל מזהיב, מוסיפים את השום, האורז, צימוקים קינמון, מלח, פלפל וקורט פלפל צ'ילי חריף.
•
מערבבים היטב כדקה ומוסיפים את הציר.
•
מערבבים שוב, מביאים לרתיחה, מקטינים את האש למינימום ומכסים עם המכסה.
•
מבשלים 12 דקות.
•
מכבים את האש ו"פותחים" את האורז מעט עם מזלג.
•
מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
•
מחזירים את מכסה משאירים את הסיר מכוסה על הגז המכובה (אך עדיין חם) משך 10 דקות.
•
פותחים את הסיר ומערבבים עם מזלג.
•
מגישים את האורז בקינמון עם עיטור כוסברה מעל.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|