|
|
עוגת גבינה טבעונית בטעם חלבה שוקולד |
מרכיבים :
|
המרכיבים לתחתית:
2\1 כוס פקאן לא קלוי
2\1 כוס שקדים לא קלויים
1 כפית תמצית וניל
המרכיבים לשכבת החלבה:
2\1 כוס טחינה גולמית מלאה
1/2 כוס דבש טבעי או ממתיק טבעי אחר כמו סילן
2 כפות שמן קוקוס
|
1 כף קוזו שהושרה ב-1 כף מים קרים
•
2 כפיות תמצית וניל
•
קמצוץ מלח ים טבעי
•
1 כוס מים
•
המרכיבים לשכבת השוקולד קפה:
•
2\1 כוס חמאת שקדים
•
2 כפות דבש טבעי
•
5-6 טיפות תמצית קפה
•
1 כף שמן קוקוס
•
1 כף אבקת קקאו אורגנית טבעית
•
לקישוט: קשיו גרוס ופולי קקאו גרוסים
|
אופן הכנה :
|
• טוחנים את הפקאנים והשקדים במעבד מזון (לא לטחון יותר מידי), מוסיפים וניל ותמרים מגולענים ומעבדים לעיסה חלקה.
•
מוציאים את העיסה ומהדקים אותה לתחתית התבנית.
•
שומרים את התחתית במקפיא עד להכנת השכבת קרם חלבה.
•
לקרם החלבה: משרים את הקוזו בכף מים קרים ומניחים בצד עד שנמס.
•
מכניסים את כל מרכיבי הקרם לבלנדר: קשיו, טחינה, דבש, קוזו, שמן קוקוס, קמצוץ מלח ווניל ומערבבים היטב.
•
מוסיפים עד כוס מים בהדרגה וממשיכים לעבד.
•
המרקם הרצוי אמור להיראות ממש כמו קרם קצפת.
•
אם המרקם סמיך מידי, מוסיפים מעט מים בהדרגה.
•
מסדרים את שכבת החלבה על העוגה ומכניסים שוב למקפיא למשך חצי שעה.
•
להכנת שכבת השוקולד קפה:
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים היטב.
•
מוציאים את העוגה והמקפיא ושופכים את קרם השוקולד קפה מעל הקרם החלבה.
•
מחזירים את העוגה למקפיא למשך שעתיים, ולאחר מכן שומרים במקרר.
•
ניתן לפזר מלמעלה קשיו גרוס ופולי קקאו גרוסים....
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|