|
|
אצבעות סופגניות |
מרכיבים :
|
1 כפית שמרים יבשים
1 כף מים חמים
1/4 כוס חלב מחומם
2 כפות סוכר
1 כף חמאה
2 ביצים טרופות
2 ו- 1/2 כוסות קמח
שמן לטיגון עמוק
לציפוי: 1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
|
קערית ריבת תותים או ריבה אחרת לטעמכם
•
קערית קצפת
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערה כפית שמרים יבשים עם כף מים חמימים, 1/4 כוס חלב מחומם ו-2 כפות סוכר.
•
מערבבים, מכסים עם מגבת נקייה ומניחים את הקערה במקום חמים במטבח משך 10 דקות.
•
לאחר 10 דקות השמרים כבר תססו, מוסיפים להם כף חמאה מומסת ו-2 ביצים טרופות, ומערבבים היטב.
•
מנפים את הקמח ומוסיפים אותו לתערובת השמרים. מערבבים בעדינות עד שמתקבל בצק (רצוי לא לערבב יותר מידי כדי לאפשר תפיחה).
•
מכסים את קערת הבצק במגבת ומניחים במקום חמים ל- 15-20 דקות.
•
לאחר שהבצק תפח, מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כ- 5 דקות.
•
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים, לוקחים כול חלק ובעזרת מערוך משטחים אותו על המשטח המקומח לעובי של סנטימטר וחצי.
•
חותכים את הבצק לרצועות או אצבעות ארוכות (כ- 10 סנטימטר אורך על 2 סנטימטר רוחב).
•
מחממים בסיר שמן מותאם לטיגון עמוק ומכניסים פנימה אצבע אחר אצבע.
•
כשהאצבעות הסופגניות מזהיבות (בין דקה וחצי ל-2 דקות לכול סופגניה) מוציאים אותן לצלחת עם נייר סופג.
•
לציפוי: מערבבים 1/2 כוס סוכר עם כפית קימון.
•
טובלים את אצבעות הסופגניות בתוך הסוכר והקימון.
•
מגישים את האצבעות עם קערת ריבה וקערת קצפת וטובלים אותן לפני האכילה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|