|
|
רוטב בשר לפסטה |
מרכיבים :
|
1 כף שמן זית
1 קילו חזה בקר חתוך לקוביות
1 כפית מלח
1 ליטר ציר עוף או מרק עוף
1 עלה דפנה
1/4 כפית רוזמרין יבש
500 גר' עגבניות שרי
2 בצל שאלוט
4-6 שיני שום
1 כף שמן זית
|
3 ו-1/2 כוסות רוטב עגבניות מוכן
•
2 כפות רסק עגבניות
•
1/2 כוס שמנת צמחית (פרווה)
•
מלח ופלפל גרוס עבה
•
קורט פתיתי צ'ילי
•
450 גר' פסטה פנה
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר עם כף שמן זית על חום גבוה וצולים את קוביות הבשר מכול הצדדים עם כפית מלח.
•
ממשיכים לערבב על חום גבוה עד שכול הנוזלים מתאדים והבשר משחים ומתקרמל.
•
מוסיפים ליטר ציר עוף, עלי דפנה ורוזמרין, מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה.
•
שמים בבלנדר את עגבניות השרי, כף שמן, בצלי שאלוט ושום, וטוחנים לפירה דק.
•
מוסיפים את פירה העגבניות ו-2 כפות רסק עגבניות לסיר הבשר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
•
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה שעתיים וחצי.
•
אחרי שעתיים וחצי, מורידים את המכסה, מערבבים ומבשלים עוד שעה על אש נמוכה.
•
אחרי שעה, מוסיפים 3 וחצי כוסות רוטב עגבניות מוכן ושמנת צמחית (לא חובה).
•
מוסיפים קורט פתיתי צ'ילי (לא חובה), ומלח פלפל לפי טעם.
•
מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה עם מכסה עד שהבשר רך ומוכן.
•
מבשלים את הפסטה על פי הוראות ההכנה, וכאשר היא מוכנה מוסיפים אותה לסיר (או לחילופין, שופכים מהרוטב על הפסטה.
•
אפשר לבזוק מעל פטרוזיליה קצוצה או כמובן- פרמזן.(לא כשר).
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|