חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
חטיף אגוזים ופירות יבשים ממרוקו
3 כוסות קמח
1 ו-1/4 כוסות סוכר
1 כוס שקדים טריים
1 כוס שומשום
1 כפות זרעי אניס
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס מי זהר
1/2 כוס שמן קנולה
2 ביצים
3 כוסות פירות יבשים ואגוזים:תאנים,תמרים, משמשים, אגוזי מלך ואגוזי פקאן
• שמים מחבת על אש נמוכה וקולים את השקדים תוך ערבוב כ-10 דקות.
• טוחנים את השקדים עם הקליפה עד שמתקבלת אבקת שקדים.
• על אותה מחבת, קולים גם את השומשום תוך ערבוב כ- 10 דקות או פחות.
• להכנת הבצק: שמים בקערה את הקמח (מנופה), סוכר, שומשום קלוי, אבקת שקדים, זרעי אניס, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
• מוסיפים לקערה את הביצים, מי זהר ושמן ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק דביק.
• אם הבצק נוזלי מידי- מוסיפים עוד קמח, ואם הוא יבש- מוסיפים עוד מי זהר.
• מכינים תבנית מרובעת עם נייר אפייה עליה.
• קורצים חתיכות בגודל של שזיף ויוצרים מהן גליל ארוך.
• חותכים את הגליל לצינורות קטנים (כסנטימטר וחצי כל אחד) וממלאים את תבנית האפיה בחתיכות הבצק.
• אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 20 דקות. אחרי 10 דקות, יש לפתוח את התנור ולערבב את החתיכות מעט.
• העוגיות מוכנות כשצבען זהוב.
• מערבבים את פיסות העוגיות עם הפירות והאגוזים ושומרים בכלי סגור, עד ההגשה.
• החטיף נשמר משך כחודש בכלי סגור.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים