|
|
חטיף אגוזים ופירות יבשים ממרוקו |
מרכיבים :
|
3 כוסות קמח
1 ו-1/4 כוסות סוכר
1 כוס שקדים טריים
1 כוס שומשום
1 כפות זרעי אניס
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס מי זהר
1/2 כוס שמן קנולה
2 ביצים
|
3 כוסות פירות יבשים ואגוזים:תאנים,תמרים, משמשים, אגוזי מלך ואגוזי פקאן
|
אופן הכנה :
|
• שמים מחבת על אש נמוכה וקולים את השקדים תוך ערבוב כ-10 דקות.
•
טוחנים את השקדים עם הקליפה עד שמתקבלת אבקת שקדים.
•
על אותה מחבת, קולים גם את השומשום תוך ערבוב כ- 10 דקות או פחות.
•
להכנת הבצק: שמים בקערה את הקמח (מנופה), סוכר, שומשום קלוי, אבקת שקדים, זרעי אניס, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
•
מוסיפים לקערה את הביצים, מי זהר ושמן ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק דביק.
•
אם הבצק נוזלי מידי- מוסיפים עוד קמח, ואם הוא יבש- מוסיפים עוד מי זהר.
•
מכינים תבנית מרובעת עם נייר אפייה עליה.
•
קורצים חתיכות בגודל של שזיף ויוצרים מהן גליל ארוך.
•
חותכים את הגליל לצינורות קטנים (כסנטימטר וחצי כל אחד) וממלאים את תבנית האפיה בחתיכות הבצק.
•
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 20 דקות. אחרי 10 דקות, יש לפתוח את התנור ולערבב את החתיכות מעט.
•
העוגיות מוכנות כשצבען זהוב.
•
מערבבים את פיסות העוגיות עם הפירות והאגוזים ושומרים בכלי סגור, עד ההגשה.
•
החטיף נשמר משך כחודש בכלי סגור.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|