|
|
פשטידת תפוחי אדמה |
מרכיבים :
|
1 קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1 כף חמאה
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס גבינה צהובה מוגרדת
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת
מלח ופלפל
|
|
אופן הכנה :
|
• מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך ומועכים אותם לפירה אחיד.
•
שמים סיר קטן על להבה בינונית עם כף חמאה.
•
כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כ- 5 דקות עד הזהבה.
•
מוסיפים את החלב ומערבבים עד רתיחה.
•
מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבב עד שעולות בועות קטנות.
•
מכבים את האש ושופכים את החלב עם הבצל באיטיות תוך ערבוב לתוך הפירה.
•
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (זהירות עם המלח כי הגבינות מלוחות!).
•
ניתן להוסיף עוד טעמים כרצונכם למשל 1/2 כפית טימיו או רוזמרין מיובשים.
•
מערבבים 3/4 כוס גבינה צהובה ועוד 3/4 כוס גבינת צ'דר לתוך הפירה.
•
מסדרים את הפירה בתוך תבנית חרס או פיירקס משומן, ובוזקים את שארית הגבינה מעל.
•
אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משל 40 דקות.
•
כשהפשטידה מוכנה, נותנים לה לנוח 10 דקות לפני שחותכים ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|